< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Planning & Structuur

Gepubliceerd op Oct. 17, 2018, 12:20 p.m.

Doelgroep
Het programma 'Planning & Structuur' is bedoeld voor werkende volwassenen die problemen ervaren met structuur op hun werk. 

De basis van de module
De module is geschreven door Therapieland. Het programma is een samenstelling van verschillende inzichten, waarbij diverse concepten gebruikt zijn. Een van deze concepten is time management (Claessens, Roe & Rutte, 2009). Op basis van de literatuur worden vier soorten gedrag gekoppeld aan time management, namelijk; ‘time assessment behavior’, ‘planning behavior’, ‘monitoring behavior’ en ‘executive behavior’. De concepten zijn verwerkt door het programma heen.

Korte inhoud van de module
In dit programma start de cliënt met het in kaart brengen van zijn huidige structuur in een gemiddelde week. Hiermee kan de cliënt zijn probleemgebieden ontdekken. Vervolgens kan de cliënt kiezen tussen drie verschillende thema’s: thuis, werk en altijd bereikbaar. In de sessie ‘thuis’ krijgt de cliënt informatie over het belang van regelmaat, energiegevers en -nemers en over ontspanning. In de sessie ‘werk’ wordt er aandacht besteedt aan het maken van een realistische planning op werk, discipline en grenzen stellen. Tot slot wordt in de sessie ‘altijd bereikbaar’ informatie gegeven over het risico van overmatig telefoongebruik (en vooral ook tips) en dat ‘niksen’ heel goed voor je kan zijn.

Begeleiding van de module
Sylvia de Graaf en Annette Muller leiden de cliënt door de module heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is onderstaande video van Sylvia toegevoegd. 

Dit programma inzetten in jouw praktijk?
De module zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt de module onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Tijdsindicatie: 4 tot 5 weken

Nieuws