Beeldzorg van Therapieland 

Met beeldbellen in de zorg kun je veilig en makkelijk op afstand zorg verlenen aan je cliënten. We noemen het ook wel beeldzorg, videobellen of beeldschermzorg. Het grote voordeel: doordat je zorg verleent via videobellen, hoeven patiënten niet meer naar de GGZ praktijk, het ziekenhuis of de huisartsenpraktijk te komen. Net zoals bij Skype en Facetime kun je elkaar bij beeldzorg zien en horen. De beeldbel applicatie Therapieland biedt een breed aanbod aan functionaliteiten. Vraag nu een proefaccount aan!

Zo werkt beeldbellen in de zorg

Beeldschermzorg verlenen is via Therapieland makkelijk en veilig. Met slechts één druk op de knop start je het gesprek om te videobellen met jouw cliënt. En dat zonder extra software of een applicatie te installeren. Beeldschermzorg is namelijk volledig geïntegreerd in het platform van Therapieland.

 

De functionaliteiten van beeldbellen in de zorg via Therapieland 

 • Deel je scherm terwijl je jezelf en je cliënt blijft zien
 • Je kunt met maar liefst 20 personen tegelijk bellen via een dedicated service
 • Beeldbellen via Therapieland is volledig AVG-proof
 • Al je beeldbelafspraken staan in één overzichtelijke agenda
 • Stuur je cliënten een persoonlijk bericht bij je uitnodiging

Beeldschermzorg is dé oplossing tijdens de coronacrisis

Beeldzorg verlenen is belangrijker dan ooit. Vanwege de coronacrisis moeten veel behandelingen op afstand worden gedaan. Overstappen op e-Health toepassingen is daarom essentieel. Voor veel behandelaren is beeldbellen of videobellen in de zorg nieuw. Maar geen zorgen, moeilijk is het niet. Psycholoog Rixta Vriend maakt al jaren intensief gebruik van beeldbellen en de online programma’s van Therapieland. Lees haar ervaringen hier.

 

Wat zijn de voordelen van beeldbellen in de zorg via Therapieland?

 • Je kunt gesprekken met cliënten makkelijk op afstand voeren
 • Veilig en makkelijk in gebruik voor behandelaar en cliënt
 • Werkt op desktop en mobiele apparaten
 • Behandeling op afstand tóch persoonlijk

 

Voor deze organisaties is beeldzorg geschikt

Beeldschermzorg via Therapieland is geschikt voor huisartsen, de ggz en het ziekenhuis. Je kunt beeldschermzorg verlenen voor de volgende doeleinden: 

 • Beeldbellen ggz
 • Videobellen huisarts
 • Beeldbellen ziekenhuis

Is beeldbellen in de zorg veilig?

Het platform waarmee je via Therapieland beeldschermzorg verleent is helemaal beveiligd ingericht. Beeldbellen via Therapieland voldoet dus volledig aan de AVG-richtlijnen. Daarnaast voldoen we aan alle eisen en hebben we de volgende certificaten: NEN 7510, ISO 27001 en CE.

 

De kosten van beeldbellen in de zorg

Beeldbellen in de zorg via Therapieland kost €119,40  per jaar per behandelaar (excl. BTW). Je hebt dan onbeperkt aantal belminuten. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven en producten. Wil je gebruik maken van beeldbellen in de zorg? Vraag een proefaccount aan!

 

Combineer beeldzorg met e-Health van Therapieland

Beeldbellen kun je eenvoudig combineren met al onze e-Health modules. Deze bestaan uit verschillende stappen waarin de cliënt met zijn of haar hulpvraag aan de slag kan. Bekijk hier het overzicht van alle e-Health modules.

 Benieuwd hoe beeldbellen in de zorg werkt?

Je vindt hierover meer informatie in de volgende handleidingen

Beeldbellen voor behandelaren:
Bekijk hier de handleiding

Beeldbellen voor cliënten:
Bekijk hier de handleiding

Beeldbellen voor cliënten (English):
Click here for English version – video calls for clients.

Veelgestelde vragen over beeldbellen in de zorg

Beeldschermzorg en beeldzorg

Wat is beeldschermzorg?

Beeldschermzorg maakt het mogelijk voor huisartsen, GGZ-medewerkers en ziekenhuizen om hun cliënten op afstand te bereiken. Via beeldzorg kunnen behandelaren en cliënten eenvoudig en persoonlijk over de behandeling communiceren.

Kosten 

Wat zijn de kosten voor beeldbellen in de zorg?

De kosten voor het gebruik van beeldzorg zijn  119,40 per jaar, per behandelaar (excl. BTW). Dit is inclusief een onbeperkt aantal belminuten en de mogelijkheid tot schermdelen.

Zit er een maximum aan het aantal minuten dat ik beeldbellen kan gebruiken?

Nee, er is geen maximaal aantal minuten. Je kunt dus onbeperkt gebruik maken van de beeldbelfunctionaliteit.

Veiligheid & Privacy 

Is videobellen in de zorg volledig beveiligd? Is het AVG-proof?

Het is ingebouwd in ons beveiligde platform. Bij het ontwikkelen is rekening gehouden met ‘security by design’ en de IT-protocollen voor beveiligd ontwikkelen zijn aangehouden conform de ISO 27001 en de NEN 7510.

Voldoet beeldbellen ook aan de NEN 7510 en ISO 27001 normen? En waar vind ik deze info?

Het is ingebouwd in ons beveiligde platform. Bij het ontwikkelen is rekening gehouden met ‘security by design’ en de IT-protocollen voor beveiligd ontwikkelen zijn aangehouden. Therapieland is NEN- en ISO-gecertificeerd, ook op onze ontwikkelprotocollen.

Wordt er informatie opgeslagen en wat wordt met deze data gedaan?

De aangemaakte digitale meetingrooms worden opgeslagen, zodat deze beschikbaar zijn en blijven. Verder wordt er geen data opgeslagen van het videobellen. Gesprekken worden direct verwijderd.

Wat maakt dat jullie nu een eigen dienst beschikbaar stellen en dit niet via Zoom doen?

Onze functionaliteit is gebouwd en draait op onze eigen servers. Alle informatie, urls, en data komen dus ook alleen op onze servers terecht. Hiermee hebben we de gegevens, veiligheid van data en de (door)ontwikkeling in eigen hand. Bij het gebruik van een andere applicatie (zoals Zoom) ontkom je er niet aan dat je data ook door die andere partij wordt verwerkt. Daarnaast kun je, omdat het je eigen applicatie is, deze ook beter integreren in je eigen systeem.

Functionaliteiten

Voor wie is beeldzorg geschikt?

Wij bieden beeldbellen of videobellen in de zorg op maat aan voor huisartsen, ggz instellingen en praktijken en ziekenhuizen.

Kan ik mijn scherm delen?

Ja het is mogelijk om schermen te delen.

Werkt het op mobiel?

Het is mogelijk om via telefoon of tablet gebruik te maken van beeldbellen.

Hoeveel personen kunnen er maximaal deelnemen aan een gesprek?

Om de continuïteit te waarborgen kunnen er maximaal drie personen tegelijkertijd aan een gesprek deelnemen.

Is het schaalbaar genoeg? Werkt het nog snel als iedereen er opeens gebruik van gaat maken?

Ja, onze functionaliteit is schaalbaar en ingesteld op intensief gebruik.

Is beeldbellen ook geschikt voor EMDR?

Daar hebben we op dit moment nog geen uitsluitsel over, maar we zijn dit aan het uitzoeken.

Is het mogelijk cliënten beelbeluitnodigingen te sturen of gesprekken in te plannen voor een later moment?

Ja! Dan moet je wel alvast een gesprek aanmaken, de link kopiëren en aan de cliënt geven. Zelf kun je de link bewaren en bijvoorbeeld in je agenda zetten. Wanneer je het gesprek wilt starten, klikken jullie beiden op deze link.

Wat is het verschil met andere aanbieders?

De beeldbelfunctionaliteit van Therapieland voldoet aan alle veiligheidseisen, daarnaast zit er geen maximum aan het aantal belminuten en is schermdelen mogelijk.

Technische vragen 

Het lukt mij niet een om een uitnodiging te versturen.

Wanneer het niet lukt om een uitnodiging te versturen, verschoon dan je browser cache. Dit doe je door ‘cmd + shift + r’ tegelijkertijd in te drukken.

Op welke browsers werkt de beeldbellenfunctionaliteit?

Bij het ontwikkelen van de functionaliteit heeft het veiligheidsaspect vooraan gestaan. We hebben daarom voornamelijk gekeken naar de browsers die up-to-date zijn. Daarom is de functionaliteit beschikbaar via Chrome, Edge, Opera en (nog) niet via Safari, Firefox en Internet Explorer. Belangrijk is dat ook jouw cliënt gebruik maakt van één van deze browsers.

Heeft Therapieland een technical requirement list met betrekking tot beeldschermzorg?

De dingen die je nodig hebt om gebruik te maken van beeldbellen zijn: één van de volgende browsers: Chrome, Edge of Opera; een webcam, een microfoon en speakers. Hetzelfde geldt voor jouw cliënt.

Ik heb geen geschikte browser. Hoe kan ik die installeren? (Mac/Windows/Linux)

Klik op deze link naar Chrome met installatiestappen.

Hoe kan ik zelf zorgen voor een stabiele internetverbinding voor de video's?

We hebben een aantal tips op een rij gezet om deze vraag te beantwoorden. Ten eerste is het belangrijk dat de verbinding met de router voldoende sterk is (indien je natuurlijk via de wifi werkt). Zorg dat je op dezelfde verdieping als je router zit of een versterker plaatst. Je kunt natuurlijk ook altijd een internetkabel gebruiken als je met je laptop of pc werkt. Ook kun je op www.speedtest.net de download- en uploadsnelheid meten.

Account

Moet een cliënt een account aanmaken?

Nee de cliënt hoeft geen account aan te maken. Het is een beveiligde url waar iedereen die hem heeft naartoe kan gaan en mee in de call kan komen.

Mijn cliënt heeft geen uitnodigingsmail ontvangen?

Het kan zijn dat de uitnodigingsmail die je naar jouw cliënt hebt verstuurd in zijn/haar spam terechtkomt. Vraag de cliënt daarom om tussen zijn/haar spam te zoeken naar de uitnodigingsmail.

Hoe werkt het voor cliënten? Moeten ze iets installeren, hebben ze een account nodig of kan je ook zonder programma beeldbellen?

Je kunt ook zonder Therapielandaccount gebruikmaken van de beeldbelfunctionaliteit. Via een beveiligde link kun je het gesprek openen in jouw internetbrowser.

Mogen we met meerdere behandelaren van een account gebruik maken?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Moet ik een verwerkersovereenkomst sluiten?

Wanneer je een licentie bij ons afneemt ontvang je van ons een verwerkersovereenkomst.