Beeldbellen (blikbellen)

 

Zorg op afstand met beeldzorg

Wat houdt ‘beeldbellen’ precies in? Beeldbellen (ook wel bekend als beeldschermzorg of videobellen) is een vorm van zorg op afstand waarbij de behandelaar en de cliënt via een beeldscherm met elkaar kunnen communiceren. Behandelaar en cliënt zijn voor elkaar zichtbaar en hoorbaar, zoals bij Skype of Facetime, maar dan via een beveiligd platform (AVG-proof). Ook is het mogelijk om schermen te delen. Beeldbellen is geïntegreerd in het platform van Therapieland: met één druk op de knop start je het gesprek met jouw cliënt. Jij en jouw cliënten hoeven dus geen extra software te installeren of een andere applicatie te openen. 

 

Voordelen van Beeldbellen 

Beeldbellen in de zorg kent veel praktische voordelen. Je kunt gesprekken vanaf afstand voeren, waardoor de zorg onafhankelijk van kantooruren en plaats beschikbaar kan worden gemaakt. Hierdoor kun je vaker kort contact onderhouden met cliënten en kun jij je je werk flexibeler indelen. Door gebruik te maken van beeldbellen behoud je het persoonlijke aspect van de behandeling, doordat het de mogelijkheid biedt om non-verbale signalen op te vangen zoals lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. 

 

Voor wie?

Wij bieden beeldschermzorg aan voor de GGZ, huisartsenzorg en ziekenhuiszorg.

 

Kosten

De kosten voor het gebruik van de beeldbelfuctionaliteit zijn 119,40 (excl. BTW) per jaar per behandelaar. Dit is inclusief een onbeperkt aantal belminuten en de mogelijkheid tot schermdelen. Beeldbellen kan ook per maand worden afgenomen, kosten bedragen dan 12,95 (excl. BTW) per maand per behandelaar. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven en producten. Wil je gebruik maken van beeldbellen? Neem dan contact met ons op.

 

Benieuwd hoe beeldbellen in zijn werk gaat?

Bekijk hier de handleiding – beeldbellen voor behandelaren.
Bekijk hier de handleiding – beeldbellen voor cliënten.
Click here for English version – video calls for clients.

Instructievideo voor behandelaren

Instructievideo voor cliënten (English)

Instructievideo voor cliënten

Veelgestelde vragen

Kosten 

Wat zijn de kosten voor beeldbellen?

De kosten voor het gebruik van de beeldbelfuctionaliteit zijn  119,40 per jaar, per behandelaar (excl. BTW). Dit is inclusief een onbeperkt aantal belminuten en de mogelijkheid tot schermdelen. Beeldbellen kan ook per maand worden afgenomen, kosten bedragen dan 12,95 p.m. (excl. BTW).

Zit er een maximum aan het aantal minuten dat ik beeldbellen kan gebruiken?

Nee, er is geen maximaal aantal minuten. Je kunt dus onbeperkt gebruik maken van de beeldbelfunctionaliteit.

Veiligheid & Privacy 

Is het volledig beveiligd? Is het AVG-proof?

Het is ingebouwd in ons beveiligde platform. Bij het ontwikkelen is rekening gehouden met ‘security by design’ en de IT-protocollen voor beveiligd ontwikkelen zijn aangehouden conform de ISO 27001 en de NEN 7510.

Voldoet beeldbellen ook aan de NEN 7510 en ISO 27001 normen? En waar vind ik deze info?

Het is ingebouwd in ons beveiligde platform. Bij het ontwikkelen is rekening gehouden met ‘security by design’ en de IT-protocollen voor beveiligd ontwikkelen zijn aangehouden. Therapieland is NEN- en ISO-gecertificeerd, ook op onze ontwikkelprotocollen.

Wordt er informatie opgeslagen en wat wordt met deze data gedaan?

De aangemaakte digitale meetingrooms worden opgeslagen, zodat deze beschikbaar zijn en blijven. Verder wordt er geen data opgeslagen van het videobellen. Gesprekken worden direct verwijderd.

Wat maakt dat jullie nu een eigen dienst beschikbaar stellen en dit niet via Zoom doen?

Onze functionaliteit is gebouwd en draait op onze eigen servers. Alle informatie, urls, en data komen dus ook alleen op onze servers terecht. Hiermee hebben we de gegevens, veiligheid van data en de (door)ontwikkeling in eigen hand. Bij het gebruik van een andere applicatie (zoals Zoom) ontkom je er niet aan dat je data ook door die andere partij wordt verwerkt. Daarnaast kun je, omdat het je eigen applicatie is, deze ook beter integreren in je eigen systeem.

Functionaliteiten

Kan ik mijn scherm delen?

Ja het is mogelijk om schermen te delen.

Werkt het op mobiel?

Het is mogelijk om via telefoon of tablet gebruik te maken van beeldbellen.

Hoeveel personen kunnen er maximaal deelnemen aan een gesprek?

Om de continuïteit te waarborgen kunnen er maximaal drie personen tegelijkertijd aan een gesprek deelnemen.

Is het schaalbaar genoeg? Werkt het nog snel als iedereen er opeens gebruik van gaat maken?

Ja, onze functionaliteit is schaalbaar en ingesteld op intensief gebruik.

Is beeldbellen ook geschikt voor EMDR?

Daar hebben we op dit moment nog geen uitsluitsel over, maar we zijn dit aan het uitzoeken.

Is het mogelijk cliënten beelbeluitnodigingen te sturen of gesprekken in te plannen voor een later moment?

Ja! Dan moet je wel alvast een gesprek aanmaken, de link kopiëren en aan de cliënt geven. Zelf kun je de link bewaren en bijvoorbeeld in je agenda zetten. Wanneer je het gesprek wilt starten, klikken jullie beiden op deze link.

Wat is het verschil met andere aanbieders?

De beeldbelfunctionaliteit van Therapieland voldoet aan alle veiligheidseisen, daarnaast zit er geen maximum aan het aantal belminuten en is schermdelen mogelijk.

Technische vragen 

Op welke browsers werkt de beeldbellenfunctionaliteit?

Bij het ontwikkelen van de functionaliteit heeft het veiligheidsaspect vooraan gestaan. We hebben daarom voornamelijk gekeken naar de browsers die up-to-date zijn. Daarom is de functionaliteit beschikbaar via Chrome, Edge, Opera en (nog) niet via Safari, Firefox en Internet Explorer. Belangrijk is dat ook jouw cliënt gebruik maakt van één van deze browsers.

Heeft Therapieland een technical requirement list met betrekking tot beeldbellen?

De dingen die je nodig hebt om gebruik te maken van beeldbellen zijn: één van de volgende browsers: Chrome, Edge of Opera; een webcam, een microfoon en speakers. Hetzelfde geldt voor jouw cliënt.

Ik heb geen geschikte browser. Hoe kan ik die installeren? (Mac/Windows/Linux)

Klik op deze link naar Chrome met installatiestappen.

Hoe kan ik zelf zorgen voor een stabiele internetverbinding voor de video's?

We hebben een aantal tips op een rij gezet om deze vraag te beantwoorden. Ten eerste is het belangrijk dat de verbinding met de router voldoende sterk is (indien je natuurlijk via de wifi werkt). Zorg dat je op dezelfde verdieping als je router zit of een versterker plaatst. Je kunt natuurlijk ook altijd een internetkabel gebruiken als je met je laptop of pc werkt. Ook kun je op www.speedtest.net de download- en uploadsnelheid meten.

Account

Moet een cliënt een account aanmaken?

Nee de cliënt hoeft geen account aan te maken. Het is een beveiligde url waar iedereen die hem heeft naartoe kan gaan en mee in de call kan komen.

Mijn cliënt heeft geen uitnodigingsmail ontvangen?

Het kan zijn dat de uitnodigingsmail die je naar jouw cliënt hebt verstuurd in zijn/haar spam terechtkomt. Vraag de cliënt daarom om tussen zijn/haar spam te zoeken naar de uitnodigingsmail.

Hoe werkt het voor cliënten? Moeten ze iets installeren, hebben ze een account nodig of kan je ook zonder programma beeldbellen?

Je kunt ook zonder Therapielandaccount gebruikmaken van de beeldbelfunctionaliteit. Via een beveiligde link kun je het gesprek openen in jouw internetbrowser.

Mogen we met meerdere behandelaren van een account gebruik maken?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Moet ik een verwerkersovereenkomst sluiten?

Wanneer je een licentie bij ons afneemt ontvang je van ons een verwerkersovereenkomst.