In het weekend van 9 en 10 september 2023 zijn alle gegevens van professionals en cliënten verhuisd naar de vernieuwde versie van Therapieland. Vanaf nu kan iedereen inloggen met dezelfde inloggegevens op app.therapieland.nl. Het vernieuwde platform werkt nog gebruiksvriendelijker en heeft een aantal mooie nieuwe features. In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen voor jou als professional op een rij.

Verbeterde technieken, uitstraling & toegankelijkheid

 

Het vernieuwde platform ziet er net even anders en frisser uit, zowel vanbinnen als vanbuiten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook aan de achterkant een aantal dingen verbeterd!

Het nieuwe platform is:

 • gebouwd met nieuwe, toekomstbestendige technieken;
 • volledig responsive (dus goed te gebruiken op tablet, smartphone en desktop);
 • een stuk sneller dan het oude platform;
 • zo ingericht dat je alle gegevens van je cliënt op één plek kunt vinden (vragenlijsten, programma’s, communicatie).

 

TL_OPTRA_Factsheet_nieuw

 

Notificaties van Therapieland

 

In het huidige platform kun je instellen waarover je wel of geen notificaties wilt ontvangen. Op de vernieuwde versie van het platform worden notificaties niet per activiteit gestuurd, maar per dag. De activiteiten worden gebundeld en naar je gemaild.

 

Werkmappen

 

Op het nieuwe platform werk je met werkmappen. Iedere cliënt heeft een eigen werkmap. Hierin staat alles van die cliënt verzameld: de programma’s, vragenlijsten, monitoren, opgestelde doelen etc. Jij hebt als professional inzage in de voortgang, de ingevulde opdrachten en de resultaten op de vragenlijsten. Je kunt feedback geven vanuit de stappen, maar je kunt ook los berichten versturen. Hier kunnen ook bijlagen aan toegevoegd worden zoals documenten en afbeeldingen.

Deze werkmap kun je met een paar klikken delen met andere professionals. Zo is het gemakkelijker om samen te werken en de zorg rondom een cliënt te organiseren. Als een behandeling is afgerond, kun je de werkmap afsluiten en archiveren. In plaats van dat je per programma archiveert, zoals nu het geval is, archiveer je straks dus een gehele werkmap. Lees meer in onze supportartikelen over werkmappen.

 

Cliënten uitnodigen

 

Je kunt direct vanuit het overzicht met programma’s cliënten uitnodigen. Dit kan door een programma aan iemand toe te wijzen of door een werkmap voor iemand aan te maken. Je vult de gegevens in en selecteert wat je denkt dat ze nodig hebben. Daarbij heb je keuze uit alle voor jou beschikbare programma’s en vragenlijsten. Je kunt dus verschillende vragenlijsten en programma’s in dezelfde uitnodiging versturen. Ook kun je een doel stellen voor de cliënt en een persoonlijk bericht toevoegen aan de uitnodiging. Na het versturen zal de cliënt een uitnodiging in de mail ontvangen. 

Indien je via een koppeling met Therapieland werkt, kan het zijn dat deze werkwijze niet van toepassing is voor jouw organisatie. Het uitnodigen van een cliënt voor een programma, zal met een koppeling op dezelfde manier blijven werken.

 

Verbeterd beeldbellen

 

Indien je gebruikmaakt van het beeldbellen, zul je daar ook een aantal verbeteringen opmerken. Naast dat de verbinding een stuk stabieler en betrouwbaarder is in de vernieuwde versie, kent het nieuwe beeldbellen nog veel andere voordelen:

 • 100% veilig; ISO 27001, NEN 7510 en NEN 7512 gecertificeerd en voldoet aan de NEN 7513.
 • Volledig geïntegreerd in Therapieland.
 • Gemakkelijk afspraken wijzigen.
 • Groepsgesprekken nu met maximaal 15 deelnemers.
 • Nieuwe handige functies: whiteboard, wachtkamer, schermdelen, achtergrond blurren en collega’s bellen.

 

Hier vind je supportartikelen over beeldbellen en een verhuisartikel over beeldbellen waarin de huidige en de nieuwe werkwijzen worden vergeleken. 

 

Verbeterd vragenlijstenportaal

 

Indien je gebruikmaakt van het vragenlijstenportaal, zul je merken dat deze functionaliteit iets anders werkt en er anders uitziet. Je kunt in de verschillende verhuisartikelen lezen wat de verschillen zijn tussen het huidige platform en het vernieuwde platform. Op de supportpagina vind je tevens een uitgebreide uitleg. De verhuisartikelen vind je hier:

 

Vragenlijst versturen

Uitslag van een vragenlijst bekijken

De uitslag van een vragenlijst downloaden

 

Groepen

 

De groepenfunctie zit niet meer in het vernieuwde platform. Als je op dit moment lid bent van een groep, blijft deze wel inzichtelijk voor je. Hetzelfde geldt voor cliënten. Het is straks niet meer mogelijk om nieuwe groepen aan te maken. We willen in de toekomst de groepen-functionaliteit vernieuwd en verbeterd terugbrengen op Therapieland. 

 

Herziening programma’s

 

In het vernieuwde platform zijn er herziene versies van onze bestaande programma’s beschikbaar. Daarnaast staan er ook nieuwe programma’s in het vernieuwde platform die nog niet beschikbaar waren in het oude platform. Vraag aan jouw contactpersoon bij Therapieland welke nieuwe programma’s voor jou beschikbaar zijn!

 

Zie ook de supportartikelen Wegwijs voor Professionals

 

Veranderingen voor cliënten

 

 • De monitor-app verdwijnt, doordat monitoren nu in het platform geïntegreerd zit.
 • Het uitnodigen van de sociale omgeving gaat makkelijker. Er is één link die ze met meerdere mensen kunnen delen. De sociale omgeving kan via deze link direct aan de slag en hoeft geen eigen account aan te maken.
 • Opdrachten worden automatisch opgeslagen en cliënten kunnen antwoorden altijd nog bewerken.
 • De dagboekfunctie verdwijnt, maar eerder ingevulde dagboeken blijven wel beschikbaar. Cliënten die je nieuw aanmeldt, zullen geen mogelijkheid hebben om een dagboek bij te houden. 
 • Cliënten kunnen zelf hun e-mailadres aanpassen.
 • Op de vernieuwde versie van het platform worden notificaties niet per activiteit gestuurd maar worden de activiteiten gebundeld en in één e-mail gestuurd.

 

Zie ook supportartikelen Wegwijs voor Cliënten

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer
foto van twee lachende vrienden

22% minder stressklachten door e-Health-programma | IJ-lab

Post Views: 1.663

Lees meer
7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

We vroegen verschillende Therapieland werknemers welk boek hun mentale gezondheid een boost heeft gegeven. We zetten er 7 op een rij!

Lees meer
foto van student achter laptop

78% van mensen met somberheidsklachten is geholpen met digitaal programma | IJ-lab

Post Views: 1.541

Lees meer
Afbeelding van Nicky tijdens de Slimme Zorgestafette over AI in de zorg

AI-toepassingen binnen de zorg

Afgelopen donderdag stond in het teken van de Innovatie-estafette. Bert van der Hoek (CEO Trimbos-instituut), Nicky Hekster (IBM) en Dr.

Lees meer