Behandelaar

Hoe download ik het dossier van de client?

Ga naar het patiëntenoverzicht en klik bij de juiste cliënt op de knop ‘Bekijk patient’. Klik vervolgens op de knop ‘Bekijk voortgang’. Rechts op het midden van de pagina zie je de mogelijkheid om het dossier te exporteren. Druk op de knop ‘Download PDF’.

Kan ik mijn cliënten in Therapieland overdragen aan een collega?

Als jouw collega een account in Therapieland heeft, kan hij de cliënten opnieuw uitnodigen vanuit zijn eigen account. Als de cliënt de uitnodiging accepteert, wordt de juiste koppeling gemaakt. De input van de cliënt in het programma blijft gewoon bestaan en wordt niet overschreden.

Ik krijg een 403-melding. Wat moet ik doen?

Een 403-melding krijg je als je met meerdere accounts gebruikmaakt van Therapieland. Log eerst helemaal goed uit en probeer daarna opnieuw in te loggen.

Mijn dashboard ziet er vreemd uit. Hoe kan dit?

Als Therapieland niet goed wordt weergegeven, heeft dit vaak te maken met een verouderde internetbrowser. Probeer het eens in een andere internetbrowser. Voorbeelden van internetbrowsers zijn: Internet Explorer, Google Chrome, Safari of Mozilla Firefox. Mocht je geen andere internetbrowser bezitten, dan kun je deze downloaden via http://www.alleinternetbrowsers.nl/

Hoe kan ik mijn e-mailnotificaties wijzigen?

In je profiel zie je de mogelijkheid om je e-mailnotificaties te beheren. Je kunt hier aangeven welke e-mailnotificaties je wel en welke je niet wilt ontvangen.

Hoe kan ik opdrachten inzien?

Opdrachten kun je op verschillende manieren inzien. Patiëntendossier: Als je via het patiëntendossier naar de juiste cliënt gaat en je opent het programma, zie je bij gemaakte opdrachten en vragenlijsten een oog-icoon. Als je op het oog-icoon klikt, kun je de opdracht inzien. Activiteitenpagina: Op je activiteitenpagina zie je overzichtelijk wat de cliënten hebben gedaan in hun Therapieland-account. Als je op de activiteiten klikt, kom je in het patiëntenoverzicht terecht bij de juiste cliënt.

Ik krijg een 500-melding. Wat moet ik doen?

Een 500-melding komt door een foutieve invoer in het systeem. Denk hierbij aan een bijlage in een bericht of een dubbel opgeslagen vragenlijst. Bij een 500-melding kun je deze doormailen door op de link in de melding te klikken. Therapieland kan dan onderzoeken waar deze melding precies vandaan komt.

Waarom komt mijn uitnodiging niet aan?

Als de cliënt de uitnodiging niet heeft ontvangen, kan deze uitnodiging terecht zijn gekomen in de ongewenste e-mail van de cliënt. Indien de e-mail daar ook niet te vinden is, kan de cliënt zich registreren via onze website: https://www.therapieland.nl/aanmelden/ De uitnodiging staat dan klaar zodra hij inlogt.

Hoe kan het dat mijn cliënt moet betalen terwijl ik hem heb uitgenodigd?

Als de cliënt een betaling moet doen, is het misgegaan met de koppeling tussen jou en je cliënt. De cliënt heeft zich ‘buiten de uitnodiging om’ geregistreerd via de website van Therapieland of hij heeft de uitnodiging niet geaccepteerd. De cliënt kan dit herstellen door de uitnodiging alsnog te accepteren. Indien de cliënt de uitnodiging niet meer kan vinden, kan Therapieland de koppeling aanmaken.

Hoe archiveer ik een behandeling?

Ga naar het patiëntenoverzicht en klik bij de juiste cliënt op de knop ‘Bekijk patiënt’. Klik vervolgens op de grijze knop ‘Behandeling sluiten’.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Ben je ontevreden over de dienst van Therapieland dan kun je een klacht indienen door te e-mailen naar info@therapieland.nl. Je ontvangt binnen 14 werkdagen een reactie op je klacht.

Client & zelfhulp

Waarom lukt het inloggen niet?

Klopt je wachtwoord? Let hierbij op hoofdletters en spaties. En log je ook in met je e-mailadres? Indien je je wachtwoord bent vergeten kun je deze opnieuw instellen via onze website. Heb je alsnog problemen met inloggen, dan kan de internetbrowser die je gebruikt de oorzaak zijn. Deze vult dan automatisch jouw inloggegevens in. Dit kan verholpen worden met de volgende manieren:

  • Maak de inlogvelden eerst helemaal leeg voor je de inloggegevens intypt.
  • Probeer in te loggen in een andere internetbrowser. Voorbeelden van internetbrowsers zijn: Internet Explorer, Google Chrome, Safari of Mozilla Firefox. Mocht je geen andere internetbrowser bezitten, dan kun je deze downloaden via http://www.alleinternetbrowsers.nl/
  • Verwijder de geschiedenis van je webbrowser inclusief de formulieren voor automatisch invullen.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Ben je ontevreden over de dienst van Therapieland dan kun je een klacht indienen door te e-mailen naar info@therapieland.nl. Je ontvangt binnen 14 werkdagen een reactie op je klacht.

Ik krijg een 500-melding in mijn programma. Wat moet ik doen?

Als je in het programma een 500-melding krijgt, kun je deze melding naar ons doormailen via de link “Email ons de error door”. De helpdesk van Therapieland ontvangt dan de error en gaat vervolgens onderzoeken waar de 500-melding vandaan komt.

Wat ziet mijn behandelaar?

Als je in Therapieland bent gekoppeld aan een behandelaar dan heeft jouw behandelaar inzage in de volgende gegevens:

  • Opgeslagen opdrachten
  • Opgeslagen vragenlijsten
  • Hoevaak je hebt ingelogd
  • Wanneer je voor het laatst was ingelogd

Ben je zelfhulpcliënt? Dan ben jij de enige die deze gegevens inziet.

Hoelang worden mijn gegevens bewaard?

Zelfhulp: gegevens worden bewaard totdat je verzoekt tot verwijdering. Via een behandelaar: jouw persoonsgegevens worden zo lang bewaard als de behandelaar dat nodig acht voor het medisch dossier met inachtneming van de wettelijke bewaartermijn voor zorgaanbieders.

Hoe kan ik mijn e-mailnotificaties aanpassen?

Als je inlogt in Therapieland kun je in jouw profiel jouw e-mailnotificaties beheren. Je vindt hier de optie “Emailmeldingen beheren”. Hier kun je aanvinken welke e-mailnotificaties je al dan niet wenst te ontvangen.

Waarom kan ik niet wisselen van videotherapeut?

Als je in een programma niet kunt wisselen van videotherapeut, heeft dat te maken met je internetbrowser. Doordat deze browser mogelijk verouderd is kunnen de video’s niet goed geladen worden. Probeer het programma dan te openen in een andere internetbrowser. Bijvoorbeeld: Google Chrome, Safari of Mozilla Firefox. Heb je hulp nodig bij het vinden of downloaden van een nieuwe webbrowser? Neem dan contact op met onze helpdesk via onderstaande gegevens of door op Contact te klikken in de menubalk bovenaan.

Hoe kan het dat ik een betaalstap krijg terwijl ik ben uitgenodigd voor een programma?

Wanneer je een betaalstap in je programma tegenkomt, kan het zijn dat je binnen ons systeem niet goed gekoppeld bent aan jouw behandelaar. Om deze koppeling te herstellen moet je de uitnodiging die je in je e-mail hebt ontvangen, accepteren. Mocht je deze uitnodiging niet hebben ontvangen of je hebt deze al geaccepteerd, dan kun je contact opnemen met de helpdesk van Therapieland via onderstaande gegevens of door op Contact te klikken in de menubalk bovenaan.

Mijn uitnodiging is verlopen. Wat nu?

Om redenen van privacy kun je de link in de uitnodiging maar éénmaal aanklikken. Wanneer de uitnodiging is verlopen kun je het beste contact opnemen met jouw behandelaar. Hij of zij kan de uitnodiging dan weer opnieuw verzenden.

Wat kan ik doen met de groepen?

Met de groepen kun je in contact komen met andere gebruikers van Therapieland. In groepen kun je openbaar berichten plaatsen die andere gebruikers in die groep kunnen lezen. Als je een bericht plaatst zien de andere mensen in de groep jouw nickname. Je kunt je nickname aanpassen in je profiel.

Hoe gaat Therapieland om met mijn gegevens?

Therapieland treft de nodige technische en organisatorische voorzieningen om gegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Therapieland is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Hoe kan ik mijn gegevens verwijderen?

Indien je als gebruiker een of meer zelfhulpprogramma’s van Therapieland volgt en je wilt jouw gegevens verwijderen dan kun je contact opnemen met Therapieland. Wij verwijderen dan jouw gegevens. Als je gebruik maakt van de programma’s van Therapieland met tussenkomst van de huisartszorg of de GGZ of de bedrijfsgezondheidszorg en je wilt jouw gegevens verwijderen dan moet je contact opnemen met je behandelaar.

Welke gegevens verwerkt Therapieland?

Therapieland verwerkt de volgende gegevens: e-mailadres, NAW-gegevens, bezoekgedrag, IP-adres, BSN (alleen in de huisartsenzorg) en medische gegevens over mentale gezondheid.