< Terug naar overzicht
photo

De GGZ draait door - 29 januari 2020

Gepubliceerd op Jan. 20, 2020, 5:57 p.m.

Van 27 januari tot en met 1 februari 2020 is het weer e-Health week in Nederland. Tijdens deze week worden er door het hele land tal van activiteiten georganiseerd om de mogelijkheden van e-Health toepassingen aan een breed publiek te laten zien. De cliënten/ patiënten/ gebruikers staan centraal want voor hen kan e-Health uiteindelijk van toegevoegde waarde zijn. 
Uiteraard organiseert Therapieland, net als de afgelopen jaren, ook een te gek evenement! 

Woensdag 29 januari 2020 vindt ons evenement De GGZ draait door plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam. Op deze avond zullen verschillende gasten plaatsnemen aan tafel bij Brecht van Hulten om te praten over verschillende thema's in de GGZ. Wat speelt er allemaal in de GGZ? Waar zitten de wrijvingen en waar is de focus meer op komen te liggen? Tussen de gesprekken door zorgt onze huisband voor goede en gezellige livemuziek. 

Wanneer? Woensdag 29 januari 
Hoe laat? Van 18.00 tot 21.30 uur
Waar? De Tolhuistuin, IJpromenade 2 in Amsterdam

Brecht van Hulten
Voormalig Kassa! presentatrice Brecht van Hulten heeft veel ervaring met het stellen van de juiste vragen. Zij zal tijdens 'de GGZ draait door' plaatsnemen aan het hoofd van de tafel en zal samen met haar tafelheer Jarno Meijer diverse gasten ontvangen.

Prof. dr. Ab Klink
Als lid van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar VGZ houdt oud minister Ab Klink zich dagelijks bezig diverse thema's in de zorg. Zo ook met het stuk wachtlijstproblematiek wat een steeds groter thema is geworden in de GGZ. We gaan samen in gesprek over de initiatieven die er zijn om dit probleem aan te pakken en de visie van Ab op dit probleem.

Prof. dr. Philippe Delespaul
Philippe is werkzaam als klinisch psycholoog en supervisor en adviseert instellingen, belangengroepen en overheden over zorginnovatie. Samen met o.a. Jim van Os publiceerde hij begin 2016 het boek De Goede GGZ dat een radicale verandering in de geestelijke gezondheidszorg voorstelt. Hij zal samen met Ab Klink plaatsnemen aan tafel om te praten over veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg.

Prof. dr. Victor Lamme
Victor Lamme is hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, expert op het gebied van perceptie en bewustzijn, auteur van o.a. het boek ‘De vrije wil bestaat niet’ en partner in Europa’s eerste neuromarketing onderzoeks- en adviesbureau Neurensics. Hij is een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals Pauw en Jinek en we verwelkomen hem graag bij 'de GGZ draait door'. 

GZ psycholoog Bjarne Timonen
Bjarne Timonen heeft in februari 2019 zijn eerste boek gepubliceerd: De leefstijlgids tegen somberheid. Hierin gaat hij in op de meest recente wetenschappelijke inzichten rondom leefstijl en mentale gezondheid. Een heel interessant thema waar we in de GGZ veel mee te maken hebben. Bjarne heeft meegewerkt aan televisieprogramma’s van RTL en de VPRO documentaire ‘’Roes’’ en werkt daarnaast als coach.

Chi Chiu
Chi Chiu is oprichter en eigenaar van instituut Chivo: een kennis & trainingsinstituut voor vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en fitness. Hij houdt zich veel bezig met vitaliteit en neemt samen met Bjarne plaats aan tafel om het te hebben over de samenhang en tussen leefstijl, vitaliteit en geestelijke gezondheid. En moeten we ons eigenlijk focussen op vitaliteit of op leefstijl?

Programma
18:00 uur 
Ontvangst met een (niet maagvullend) hapje en een drankje

18:30 uur
Start evenement

20:30 uur
Borrel

Aanmelden kan door een email te sturen naar: simone@therapieland.nl

Nieuws