Veel zorgprofessionals ervaren, doordat zij in hun werk en privé met het coronavirus te maken hebben,  slaapproblemen, wisselende emoties en gevoelens van stress. Er zijn veel zorgen over de hoge werkdruk, gezondheid van patiënten en die van de mensen om hen heen.

Omdat het belangrijk is dat de zorgprofessionals er voor hun patiënten zijn, is het van groot belang dat zij goed voor zichzelf blijven zorgen en fit en veerkrachtig blijven. Per thema krijgt de zorgprofessionals verschillende concrete tools die hen hierbij kunnen helpen. Er wordt in het programma aandacht besteed aan piekeren, stress, slaap, emoties, communicatie en verwerking van de situatie. Zorgprofessionals kunnen kiezen met welk(e) thema(‘s) zij aan de slag willen en kunnen dit programma zelfstandig doorlopen.

 

Het programma is gratis te volgen voor iedereen. Je vindt het programma hier.

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer
foto van twee lachende vrienden

22% minder stressklachten door e-Health-programma | IJ-lab

Post Views: 1.851

Lees meer
7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

We vroegen verschillende Therapieland werknemers welk boek hun mentale gezondheid een boost heeft gegeven. We zetten er 7 op een rij!

Lees meer
foto van student achter laptop

78% van mensen met somberheidsklachten is geholpen met digitaal programma | IJ-lab

Post Views: 1.697

Lees meer
Afbeelding van Nicky tijdens de Slimme Zorgestafette over AI in de zorg

AI-toepassingen binnen de zorg

Afgelopen donderdag stond in het teken van de Innovatie-estafette. Bert van der Hoek (CEO Trimbos-instituut), Nicky Hekster (IBM) en Dr.

Lees meer