Onze trainers en collega’s van de helpdesk krijgen regelmatig de vraag hoe een tweede behandelaar kan meekijken in het programma van een cliënt/ patiënt.

 

 

Wanneer kan ik hier gebruik van maken?

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin het handig kan zijn dat een tweede professional mee kan kijken in het programma van een cliënt, bijvoorbeeld:

 

  • De cliënt/ patiënt heeft twee behandelaren.
  • Een behandelaar neemt een cliënt/ patiënt (tijdelijk) over van een collega.
  • Een huisarts start een programma op en de POH-GGZ gaat verder met het programma met de patiënt.

 

 

Hoe kun je beiden in het programma meekijken?

Daar zijn twee manieren voor:

 

  • De tweede behandelaar nodigt de cliënt/ patiënt uit voor hetzelfde programma. De tweede behandelaar ziet dan met terugwerkende kracht de reeds ingevulde vragenlijsten/ opdrachten.
  • De cliënt/ patiënt nodigt zelf een 2e professional uit om mee te kijken in zijn of haar programma. Dit doet de cliënt/ patiënt door op de knop ‘’uitnodigen’’ te klikken in zijn programma.

 

De uitgewisselde berichten tussen de cliënt/patiënt en de behandelaar worden niet inzichtelijk voor beide behandelaren, maar blijft een privé conversatie. Mocht het zo zijn dat jij als behandelaar jouw cliënt overdraagt aan een collega, dan kun jij het programma afsluiten. Dit doe je door op de grijze knop ‘’afsluiten’’ te klikken in het overzicht van de cliënt/ patiënt. De cliënt/ patiënt behoudt altijd toegang tot het programma, zelfs al sluiten beide behandelaren het programma.

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer

AI-toepassingen binnen de zorg

Afgelopen donderdag stond in het teken van de Innovatie-estafette. Bert van der Hoek (CEO Trimbos-instituut), Nicky Hekster (IBM) en Dr.

Lees meer

Beeldbellen via Therapieland t/m 17 mei gratis beschikbaar

Nieuwe functionaliteit: beeldbellen   Door de recente ontwikkelingen en nieuwe richtlijnen omtrent het coronavirus merken wij dat veel van onze

Lees meer

Betekenisvolle zorg met Positieve Gezondheid

Zorgprofessionals maken steeds vaker de keuze om een ander soort gesprek te voeren met een cliënt, namelijk vanuit het perspectief

Lees meer

Datagedreven e-Mental Health: hoe Therapieland leert van data-onderzoek

Post Views: 396

Lees meer