Wat is de STOZ?

De STOZ-subsidie biedt je de kans om e-health van Therapieland effectief in te zetten en digitale zorgpaden te creëren in jouw organisatie.

De Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) is een initiatief van de Rijksoverheid om de inzet van digitale en hybride zorgprocessen te stimuleren. Dit initiatief richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met chronische aandoeningen of beperkingen en het verminderen van de werkdruk voor zorgpersoneel door efficiëntere zorgprocessen. 

Icoon voor checklist in de Krachtplan app

In het kort: Wat biedt de STOZ-subsidie?

Voor wie is het:

GGZ, Jeugdzorg, Preventie, Sociaal domein, Thuiszorg, Wijkverpleging, Revalidatie, Fysiotherapie.

Totale budget:

€ 54.000.000

Aanvraag periode:

Vanaf 14 mei 09:00 uur tot vrijdag 20 december 17:00 uur

3 implementatietrajecten voor nieuwe en bestaande klanten

Implementatiestart

Ontwikkel een strategie en implementatieplan voor digitale of hybride zorgprocessen.
Maximaal € 25.000 subsidie.

Opschalingsproject

Implementeer en schaal bewezen digitale of hybride zorgprocessen.
Minimaal € 25.000 en maximaal € 750.000 subsidie.

Evaluatieproject

Implementeer en evalueer nieuwe digitale of hybride zorgprocessen.
Minimaal € 25.000 en maximaal € 750.000 subsidie.

Maak gebruik van STOZ-subsidie met Therapieland

Therapieland is een voorloper in het aanbieden van e-health oplossingen die perfect aansluiten bij de doelstellingen van de STOZ-subsidie. Door samen te werken met Therapieland, kunnen organisaties gebruik maken van onze 250+ online programma’s, ontworpen om diverse behandelbehoeften te ondersteunen of voor cliënten om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Deze programma’s bevatten begeleidende video’s, psycho-educatie, opdrachten en praktijkvoorbeelden.

Met ons waardegedreven en bewezen effectieve e-health platform helpen we zorginstellingen bij het verkorten van zorgtrajecten, het stimuleren van eigen regie en het verbinden van zorgdomeinen. Hierdoor ontstaat er meer tijd voor persoonlijke interactie en aandacht, wat leidt tot effectievere behandelingen voor zorgprofessionals en cliënten.

Of het nu gaat om het opschalen van bewezen processen of het evalueren van nieuwe digitale toepassingen, Therapieland biedt de expertise en ondersteuning die nodig zijn om je STOZ-project succesvol uit te voeren. Met onze diensten kun je optimaal profiteren van de mogelijkheden die de STOZ-subsidie biedt en je organisatie naar een hoger niveau tillen.

Onze aanpak voor een succesvolle aanvraag

Ondersteuning bij implementatie:

Onze e-health specialisten begeleiden je bij het opstellen van een strategie en implementatieplan, essentieel voor een succesvolle subsidieaanvraag.

Hybride zorgmodellen:

Implementeer hybride zorgprocessen die de efficiëntie en effectiviteit van zorgtrajecten verhogen. Met onze tools kun je makkelijk schakelen tussen fysieke en digitale zorg.

Online programma’s:

Gebruik onze uitgebreide bibliotheek van digitale therapieën om zorg op afstand aan te bieden, wat zorgverleners ontlast en cliënten meer flexibiliteit geeft.

Evaluatie en Opschaling:

Therapieland biedt bewezen technologieën die voldoen aan de eisen voor opschalingsprojecten, en we helpen je bij het evalueren van nieuwe digitale processen voor verdere opschaling.

Veelgestelde vragen

De pas-toe lijst en toetsing van e-health platforms zijn nog niet gepubliceerd. Kunnen we al een STOZ-aanvraag indienen?

De pas-toe lijst met digitale toepassingen is inderdaad nog niet gepubliceerd, en Digizo is momenteel bezig met de toetsing en waardebepaling van deze oplossingen. Totdat deze lijst beschikbaar is, kun je gebruikmaken van de evaluatieroute voor je STOZ-aanvraag. Samen met Therapieland kun je nu wel al werken aan je aanvraag, zodat je voorbereid bent zodra de publicatie plaatsvindt. Op die manier kunnen we snel schakelen en profiteren van de subsidie wanneer de lijst wordt vrijgegeven.

Kan ik de STOZ-subsidie aanvragen als ik al een lopende SET-subsidie heb?

Ja, dat is mogelijk. De STOZ-subsidie staat los van de SET en richt zich op andere activiteiten.

Kunnen trainingen worden meegenomen in het opschalingsproject van STOZ?

Ja, trainingen die bijdragen aan de implementatie en het effectief gebruik van digitale oplossingen kunnen deel uitmaken van het opschalingsproject.

Aanvraagformulier