Onlangs zijn er een vijftal nieuwe vragenlijsten live gegaan in het vragenlijstportaal van Therapieland. Het gaat om de volgende vragenlijsten:

 

Alle vragenlijsten zijn onderdeel van ASEBA (Achenbach System of Empirically Based Assessment), een verzameling instrumenten waarmee informatie omtrent emotionele en gedragsproblemen van een kind vergaard kan worden. Deze informatie kan vanuit verschillende bronnen komen. Afhankelijk van welke vragenlijst men inzet kan deze ingevuld worden door de ouder (CBCL), een leraar (C-TRF en TRF), maar ook door het kind zelf (YSR).

De vragenlijst begint met een algemeen deel waarbij er gevraagd wordt naar hoe het kind bijvoorbeeld is met vriendjes, op school en welke hobby’s hij of zij heeft. De vragenlijst eindigt altijd met een set multiple choice vragen die beantwoord worden met een driepuntsschaal: helemaal niet (0), een beetje of soms (1) of duidelijk of vaak (2).

Na het invullen staat op de resultatenpagina hoe er is gescoord op de verschillende schalen van de vragenlijst. Hierin wordt er onderscheid gemaakt tussen Competentieschalen, Syndroomschalen, DSM-schalen en een aantal losse schalen die toegevoegd zijn in 2007. Door middel van het selecteren van de passende normgroep kan er gekeken worden naar hoe het kind zich verhoudt tot leeftijdsgenoten waarbij er gebruik wordt gemaakt van de volgende categorieën: Normaal, Subklinisch en Klinisch.

Indien je al een licentie hebt voor het vragenlijstportaal kunnen alle instrumenten vanaf nu ingezet worden. Hierbij dient er wel rekening gehouden te moeten worden met kosten vanuit de copyrighthouder van €1,30 per afname.

Benieuwd naar onze andere vragenlijsten? Bekijk al onze vragenlijsten hier.

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer
foto van twee lachende vrienden

22% minder stressklachten door e-Health-programma | IJ-lab

Post Views: 1.757

Lees meer
7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

We vroegen verschillende Therapieland werknemers welk boek hun mentale gezondheid een boost heeft gegeven. We zetten er 7 op een rij!

Lees meer
foto van student achter laptop

78% van mensen met somberheidsklachten is geholpen met digitaal programma | IJ-lab

Post Views: 1.634

Lees meer
Afbeelding van Nicky tijdens de Slimme Zorgestafette over AI in de zorg

AI-toepassingen binnen de zorg

Afgelopen donderdag stond in het teken van de Innovatie-estafette. Bert van der Hoek (CEO Trimbos-instituut), Nicky Hekster (IBM) en Dr.

Lees meer