Onlangs zijn er een vijftal nieuwe vragenlijsten live gegaan in het vragenlijstportaal van Therapieland. Het gaat om de volgende vragenlijsten:

 

Alle vragenlijsten zijn onderdeel van ASEBA (Achenbach System of Empirically Based Assessment), een verzameling instrumenten waarmee informatie omtrent emotionele en gedragsproblemen van een kind vergaard kan worden. Deze informatie kan vanuit verschillende bronnen komen. Afhankelijk van welke vragenlijst men inzet kan deze ingevuld worden door de ouder (CBCL), een leraar (C-TRF en TRF), maar ook door het kind zelf (YSR).

De vragenlijst begint met een algemeen deel waarbij er gevraagd wordt naar hoe het kind bijvoorbeeld is met vriendjes, op school en welke hobby’s hij of zij heeft. De vragenlijst eindigt altijd met een set multiple choice vragen die beantwoord worden met een driepuntsschaal: helemaal niet (0), een beetje of soms (1) of duidelijk of vaak (2).

Na het invullen staat op de resultatenpagina hoe er is gescoord op de verschillende schalen van de vragenlijst. Hierin wordt er onderscheid gemaakt tussen Competentieschalen, Syndroomschalen, DSM-schalen en een aantal losse schalen die toegevoegd zijn in 2007. Door middel van het selecteren van de passende normgroep kan er gekeken worden naar hoe het kind zich verhoudt tot leeftijdsgenoten waarbij er gebruik wordt gemaakt van de volgende categorieën: Normaal, Subklinisch en Klinisch.

Indien je al een licentie hebt voor het vragenlijstportaal kunnen alle instrumenten vanaf nu ingezet worden. Hierbij dient er wel rekening gehouden te moeten worden met kosten vanuit de copyrighthouder van €1,30 per afname.

Benieuwd naar onze andere vragenlijsten? Bekijk al onze vragenlijsten hier.

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer

Beeldbellen via Therapieland t/m 17 mei gratis beschikbaar

Nieuwe functionaliteit: beeldbellen   Door de recente ontwikkelingen en nieuwe richtlijnen omtrent het coronavirus merken wij dat veel van onze

Lees meer

De toekomst van Virtual Reality

Post Views: 1.325

Lees meer

e-Health van toegevoegde waarde in het ziekenhuis

Post Views: 1.243

Lees meer

e-Health, de toekomst voor een nieuwe GGZ?

Post Views: 1.161

Lees meer