Het programma ‘Mentale revalidatie na corona – Sociale omgeving’ is speciaal gemaakt voor de omgeving van een ex-coronapatiënt die ernstig ziek is geweest (met mogelijk een ziekenhuisopname). De ziekte was een heftige gebeurtenis voor zowel de patiënt als voor de omgeving. Door de redelijk onbekende ziekte waren en zijn er veel zorgen en vraagtekens. Het was een moeilijke en zware tijd met mogelijk veel emoties. Daarbij kon het zijn dat de omgeving op afstand moest blijven tijdens de ziekteperiode. Nu is dat gelukkig niet meer nodig.

 

Het programma bevat informatie over het herstel van een dierbare en hoe je diegene het beste steun kan bieden. Het is daarnaast als omgeving ook belangrijk om naar jezelf te kijken en niet te snel over de impact die het op jou heeft gehad heen te stappen. In dit programma wordt daarom ook aandacht besteed aan eigen gevoelens en behoeftes. Personen uit de sociale omgeving van ex-coronapatiënten kunnen dit programma zelfstandig doorlopen.

 

Het programma is gratis te volgen voor iedereen. Je vindt het programma hier.

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer
foto van twee lachende vrienden

22% minder stressklachten door e-Health-programma | IJ-lab

Post Views: 1.757

Lees meer
7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

We vroegen verschillende Therapieland werknemers welk boek hun mentale gezondheid een boost heeft gegeven. We zetten er 7 op een rij!

Lees meer
foto van student achter laptop

78% van mensen met somberheidsklachten is geholpen met digitaal programma | IJ-lab

Post Views: 1.634

Lees meer
Afbeelding van Nicky tijdens de Slimme Zorgestafette over AI in de zorg

AI-toepassingen binnen de zorg

Afgelopen donderdag stond in het teken van de Innovatie-estafette. Bert van der Hoek (CEO Trimbos-instituut), Nicky Hekster (IBM) en Dr.

Lees meer