< Terug naar overzicht
photo

Een kijkje in de werkdag van... Gerjanne

Gepubliceerd op Oct. 17, 2018, 3:37 p.m.

Deel twee van onze blog 'Een kijkje in de werkdag van...': Deze keer is Gerjanne - Content Developer en Trainer - aan het woord. 

Een werkdag van Gerjanne

Drie jaar geleden kwamen mijn collega Marloes (Manager Content Development) en ik altijd binnen op kantoor en aten we eerst een broodje pindakaas en kletsten we even bij. Tegenwoordig zijn we zoveel gegroeid, dat we het bij Content Development wat gestructureerder moeten aanpakken. Op maandag beginnen we de week daarom gezamenlijk met een Content-start - het is goed om te weten waar iedereen mee bezig is en om focus aan te brengen, maar het is bovenal ook heel gezellig. We overleggen wat iedereen die week gaat doen. Na de weekstart heb ik samen met een collega met onze klant Vitaalpunt gebeld en gebrainstormd over een training over leefstijl die zij graag online zouden willen hebben. We hebben ideeën uitgewisseld en nagedacht hoe we dat praktisch gaan inzetten. Bij zo’n brainstormsessie kunnen wij waardevolle input leveren over hoe je zo’n programma indeelt - dat is onze expertise. Met experts in gesprek gaan vind ik altijd heel leuk en inspirerend om nieuwe kennis op te doen. In de afgelopen jaren heb ik ontzettend veel verschillende experts van verschillende specialismen gesproken. Na het gesprek met Vitaalpunt hebben we het idee verder uitgewerkt en verder nagedacht hoe we al die creatieve ideeën kunnen omzetten in iets praktisch, waar zowel therapeuten als cliënten iets aan hebben. 

Zo’n ochtend is altijd razendsnel voorbij. Tijd voor de gezamenlijke lunch! We laten Appie altijd komen voor al onze lunchspullen, zo is er altijd iets wat iedereen lekker vindt; van avocado’s tot appelstroop. 

Naast het ontwikkelen van programma's geef ik ook vaak een training. Deze maandagmiddag stond er bijvoorbeeld weer een training op het programma. Ik rij dan in een van de kleine Therapieland-Twingo’s (bij harde wind moet je in deze auto’s goed je stuur vasthouden!) naar in dit geval een huisartsenpraktijk met een hele enthousiaste POH’er. We bespreken in zo’n tweede training de ervaringen van het eerste gebruik en daarnaast geef ik tips over hoe ze het platform kunnen gebruiken. Verder probeer ik meer te vertellen over wat een geschikt programma kan zijn voor cliënten, geef ik tips en tricks over hoe je beter je cliënten kunt monitoren en gaan we in gesprek over waar de POH’er nog tegen aan loopt.

Aan het einde van de dag stap ik mijn fiets weer op en fiets ik over de bruggen naar het vaste land van Amsterdam naar huis. En zo vliegen de dagen voorbij en werk je dus voor je het weet alweer 5 jaar bij Therapieland!

Over Gerjanne

Gerjanne is Content Developer en Trainer bij Therapieland.

Ik werk in november dus alweer 5 jaar bij Therapieland! Ik ben van de tweede lichting stagiaires die Therapieland heeft gehad. Toen ik begon met mijn 8 maanden stage bij Therapieland, waren we met zijn vieren op kantoor. Jarno en Marike, en Boris en ik als stagiair. Therapieland bestond toen officieel een jaar. Na mijn stage ben ik bij Therapieland blijven werken. Ik heb dus echt al heel veel ontwikkelingen en vernieuwingen meegemaakt. Dat besef ik altijd als ik kijk naar het aantal programma’s: in mijn beginperiode hadden we 4 programma’s: Ouders & AD(H)D, Overspanning & Burn-out, Angst & Paniek en Depressie, nu zitten we al op meer dan 100 programma’s!

Wat mij het meest motiveert in het werk zijn de positieve reacties uit het veld. In de helpdesk krijgen we vaak berichtjes van cliënten die zeggen dat ze veel aan het programma hebben gehad en ook therapeuten laten ons weten dat ze positief zijn over bepaalde programma’s, of bijvoorbeeld specifieke exposure-oefeningen. Én wat mij ook motiveert is ons gezellige team bij Therapieland - anders was ik hier nu niet al weer vijf jaar ;-)

Wat ik graag met Therapieland wil bereiken? Zo goed mogelijke programma's maken voor cliënten zodat ze thuis aan de slag kunnen met hun klachten en problematiek en dat ze daar echt mee geholpen zijn!

Wat ik nog kwijt wil: Therapieland is een heel leuk en flexibel bedrijf. Ik bekleed twee functies: ik ben content developer én trainer. Zo ben ik het ene moment bezig met het schrijven en ontwikkelen van een programma, en het andere moment geef ik een training bij een instelling. Bovendien mag ik altijd zeggen wat ik leuk vind en met nieuwe ideeën komen. Als je een leuk en goed plan hebt, wordt er eigenlijk nooit nee gezegd. Dat is ook waarom ik het zo leuk vind!

Nieuws