< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Rouw na moord en doodslag

Gepubliceerd op Oct. 11, 2018, 9:20 p.m.

Doelgroep

De e-Healthmodule 'Rouw na moord en doodslag' is bedoeld voor volwassenen die een rouwperiode doormaken nadat zij een dierbare verliezen door moord of doodslag. 

De basis van de module

Het programma is gestoeld op het werkboek van nabestaanden, 'Rouw na moord' van Jos de Keijzer. Dit programma is in samenwerking met Jos de Keijzer geschreven.

Korte inhoud van de module

In dit programma wordt voornamelijk psycho-educatie gegeven over onder andere de verschillende fasen in het rouwproces aan de hand van het rouwmodel van William Worden, psycho-educatie over de rouwperiode en rouw binnen het gezin. Verder wordt aandacht besteed aan de gedachten, gevoelens en het gedrag van cliënten. In het programma staan verschillende opdrachten en worden handvatten gegeven om meer grip te krijgen op het leven na het doormaken van zo’n verlies. Dit programma is een aanvulling op de lopende behandeling.

Achtergrondinformatie van de module

Welmoed Pietersen, GZ-psycholoog en Matthijs Spruijt, psycholoog en werkzaam bij Therapieland, leiden de cliënt door de modules heen als videotherapeut. In onderstaande video stelt Welmoed zich voor aan de cliënt.

De module inzetten in jouw praktijk?

Het programma zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt het programma onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met Eline Eelkema via eline@therapieland.nl of 06-11265886.

Tijdsindicatie: 5 tot 7 weken

Nieuws