Volgend jaar moet het écht anders, maar hoe?

De GGZ staat voor stevige uitdagingen, en dat is zeker terug te lezen in de zorginkoop 2025. Tussen 2009 en 2021 is het GGZ-budget weliswaar met 11 procent gestegen, maar het aantal mensen met psychische stoornissen groeide in diezelfde periode met 53%. Om deze alsmaar stijgende zorgvraag te kunnen beantwoorden en de wachttijden terug te brengen tot de treeknormen, moeten we de GGZ komend jaar écht anders gaan organiseren. Zorgverzekeraars pleiten dan ook voor een nieuwe aanpak van zorg waarin efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit centraal staan. 

Wat dit betekent voor jouw organisatie? Meer behandelcapaciteit vrijspelen, Mentale Gezondheidsnetwerken opzetten, hybride zorgpaden ontwikkelen en digitale zelfzorg aanbieden. Duizelt het al? Geen zorgen. In onze wegwijzer lees je concreet wat de vier grootste zorgverzekeraars zeggen over deze thema’s en welke minimumeisen zij hieraan verbinden.

Mockup wegwijzer

Tijdlijn zorginkoop 2025

Publicatie zorginkoopplannen
Lancering betaaltitel BDSS
Deadline leidraad MGN
Publicatie contracteringen

 

De vier belangrijkste thema’s

digitale-zelfzorg-zorginkoop

Digitale zelfzorg

Eigen regie en wachtlijstoverbrugging

mentale-gezondheidsnetwerken-zorginkoop

Mentale Gezondheidsnetwerken

Sterk samenwerken in de regio

Behandelcapaciteit-verhogen-zorginkoop

Behandelcapaciteit verhogen

6% vrijspelen in de behandelcapaciteit

hybride-zorgpaden-zorginkoop

Hybride zorgpaden

70% van de zorg voor 50% van de mensen hybride

 

Wij zijn partner met

Therapieland Partner

Op het gebied van de huisartsenzorg werkt Therapieland samen met Ksyos – een grote digitale zorginstelling waar patiënten direct terecht kunnen voor medisch specialistische zorg voor niet-complexe klachten op het gebied van ggz, cardiologie, dermatologie, oogheelkunde, slaapgeneeskunde en pulmonologie.

HIERONDER NOG INBOUWEN:

  • Health Case Calculator
  • Design sessies uitleg/voorbeeld(?)
  • CTA