E-health inzetten om de behandelcapaciteit te verhogen

Een verhoging van de behandelcapaciteit betekent dat meer mensen sneller toegang krijgen tot de zorg die zij nodig hebben. Dit is niet alleen cruciaal om de mentale gezondheid van inwoners te verbeteren, maar ook om de druk op zorgverleners te verlichten.

In hun zorginkoopplannen voor 2025 hebben de vier grootste zorgverzekeraars – VGZ, Menzis, CZ en Zilveren Kruis – aangegeven dat het verhogen van de behandelcapaciteit ook voor hen een topprioriteit is. Ze streven naar een capaciteitsverhoging van 6%, waarbij de inzet van e-health een belangrijke rol speelt. Door technologie als beeldbellen en online programma’s aan te bieden, kunnen zorgaanbieders efficiënter werken en meer cliënten helpen zonder in te leveren op kwaliteit van zorg.

Therapieland biedt hierbinnen effectieve, efficiënte en evidence-based oplossingen die kunnen worden ingezet tijdens de hele cliëntreis. Dit stelt behandelaren in staat om meer mensen te behandelen binnen dezelfde tijdsperiode. Het platform is in te zetten als zelfhulp en als blended care, zodat cliënten zelfstandig of gedeeltelijk ondersteund door een professional kunnen werken aan hun mentale gezondheid, herstel of terugvalpreventie.

Behandelcapaciteit verhogen: wat is dat?

Om de wachtlijsten te verminderen, moeten meer mensen worden geholpen met hetzelfde aantal behandelaren. Hiervoor moet zo’n 6 procent van de behandelcapaciteit worden vrijgespeeld, dan wel 6 procent meer cliënten worden behandeld binnen dit type zorg.

Inzicht in de effectiviteit van e-health

Wij vinden het belangrijk om de effectiviteit van onze online programma’s inzichtelijk te maken. Recentelijk hebben we daarom de effectiviteit van zes van onze veelgebruikte programma’s geëvalueerd, op basis van voor- en nametingen met gevalideerde klachtenlijsten.

Zo zet GGZ Drenthe Therapieland in

Verhoog de behandelcapaciteit bij jouw organisatie

Benieuwd hoe jullie in 2025 vanuit de zorginkoop de behandelcapaciteit succesvol kunnen verhogen? Plan dan gemakkelijk en vrijblijvend een gesprek in met onze E-health Adviseur Kelvin de Ridder.

kelvinderidder_background.png