Het belang van netwerkzorg

 

De uitdagingen in de mentale gezondheidszorg zijn groot: het aantal mensen met psychische klachten stijgt al jaren. De wachtlijsten worden langer, de werkdruk is hoog, er zijn personeelstekorten en er wordt vaak inefficiënt verwezen. Al deze problemen zijn niet op te lossen met meer mankracht. Voor een toekomstbestendige zorg hebben we schaalbare, slimme en domeinoverstijgende oplossingen nodig.

E-health is dé manier om netwerkzorg op een efficiënte manier te organiseren. In ons all-in-one platform kunnen alle betrokken hulpverleners samenwerken en organiseren we zorg altijd om de cliënt heen. We verbinden de verschillende domeinen – van huisartsenzorg en ggz tot het sociaal domein en iemands sociale omgeving – naadloos met elkaar.

Zo maken we zorg niet alleen toegankelijker en inclusiever, maar ook toekomstbestendig en gericht op preventie.

Netwerkzorg (42)

Netwerkzorg faciliteren
met e-health

Om netwerkzorg op een goede manier te organiseren, is een sterk digitaal ecosysteem nodig waarin de cliënt centraal staat en zelf de regie heeft. Onze e-health maakt dit mogelijk door cliënten eenvoudig met hulpverleners en andere betrokkenen te verbinden. Dit doen we door een veilige online omgeving te bieden voor het delen van informatie, het ontwikkelen van zorgplannen en het betrekken van de sociale omgeving.

Werkmap delen

Alle gemaakte opdrachten in de online programma’s, ingevulde vragenlijsten, doelen en berichten van een cliënt zijn gebundeld in een veilige werkmap. Deze kunnen eenvoudig worden gedeeld met hulpverleners van verschillende (zorg)organisaties. Zo bouwen we samen een ecosysteem om iemand heen en kunnen cliënten makkelijk tussen de verschillende domeinen bewegen.

Integraties

Het koppelen van systemen binnen de zorg maakt het uitwisselen van gegevens tussen hulpverleners mogelijk. Goede integraties maken het makkelijker om samen te werken met verschillende domeinen. Daarom zijn we continu bezig met het realiseren van zoveel mogelijk koppelingen.

Communiceren

Therapieland biedt een veilig platform waar hulpverleners en cliënten moeiteloos met elkaar kunnen communiceren om zo goed mogelijk samen te werken. Via ons platform kan je beeldbellen, chatten of beveiligd bestanden delen met cliënten en collega’s.

Naasten betrekken

Bij netwerkzorg staat de cliënt centraal. Daarom kun je niet alleen samenwerken met andere hulpverleners, maar maakt ons platform het ook mogelijk om de sociale omgeving van de cliënt te betrekken. Naasten kunnen toegang krijgen tot een kort online programma, dat focust op psycho-educatie en de rol die zij kunnen spelen in de ondersteuning. Zo leggen we samen een stevige sociale basis voor preventie en herstel.

Samen naar
efficiëntere zorg

 

Netwerkzorg transformeert de manier waarop we gezondheidszorg benaderen door beter samen te werken en zorg te organiseren waarin de cliënt altijd centraal staat. Met schaalbare e-health doorbreken we inefficiënte zorgketens, verlagen we de werkdruk bij hulpverleners en maken we van de wachtlijst een actielijst.

Naadloos samenwerken

Ons platform helpt hulpverleners naadloos samen
te werken met collega’s en naasten, wat leidt tot
betere coördinatie en continuïteit van zorg .

Cliëntgerichte zorg

Ons platform zet de cliënt centraal in het behandelproces.
Zo kunnen zij zelf regie voeren over hun zorgtraject,
wat de eigen regie en verantwoordelijkheid bevordert.

Kostenbesparing

Ons platform helpt dubbel werk te voorkomen en zorgt
voor een efficiënter zorgproces, wat de werkdruk
verlaagt en kan zorgen voor kostenbesparing.

Meer informatie over netwerkzorg?

Plan direct zelf een adviesgesprek in
Krijg persoonlijk advies over e-health en netwerkzorg in jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Foto van Kelvin de Ridder