VR Agorafobie

De module Agorafobie VR is bedoeld voor volwassenen en jongvolwassenen met agorafobie. Naast dat er in deze module een VR-onderdeel in onze Blikopener-app staat, is er in deze module ook uitgebreid aandacht voor psycho-educatie. De module bestaat uit zes sessies waarin aandacht is voor vermijding- en veiligheidsgedrag, interoceptieve exposure-oefeningen en het uitdagen van gedachten.

In het VR-onderdeel kan gekozen worden uit verschillende situaties: de trein, de supermarkt of in de foodhallen. In elke situatie kan een drukteniveau worden gekozen. De cliënt kan ervoor kiezen om dit met of zonder begeleiding van een therapeut te doen. Na het VR-onderdeel, in de vijfde sessie van de module, wordt overgegaan op exposure in vivo. Het programma wordt afgesloten met het opstellen van een terugvalpreventieplan.

 

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is bedoeld voor volwassenen en adolescenten met agorafobie. 

 

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Wat is agorafobie en angst?
  • Bewustwording van angsten en gedrag
  • Exposure-oefeningen via VR
Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Therapieland hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Therapieland is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!