Blikopener
Werken aan mentale groei door middel van Virtual Reality
Wat is Virtual Reality?
Virtual Reality (VR) is een computertechniek waarmee je via een speciale bril een andere werkelijkheid kan simuleren. Doordat sensoren de bewegingen van je hoofd volgen, beweegt het beeld dat je ziet mee met de beweging van je hoofd. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker het gevoel heeft alsof hij of zij daadwerkelijk in de omgeving deelneemt.
De mogelijkheden van Virtual Reality in de zorg
Verschillende onderzoeken laten zien dat VR een effectieve methode is om gedragsveranderingen te realiseren. VR in de zorg maakt het mogelijk om vanuit de behandelkamer te oefenen met uitdagende situaties en vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het simuleren van een mooi natuurgebied waarin iemand beter kan ontspannen of het simuleren van een zaal vol mensen wanneer iemand last heeft van spreekangst.
Onze VR-programma’s
Blikopener biedt verschillende VR-programma’s voor de zorg aan. De programma’s worden ontwikkeld door een team van gespecialiseerde e-Healthontwikkelaars die samenwerken met experts en ervaringsdeskundigen. Hieronder vind je een overzicht van alle VR-programma’s die wij op dit moment aanbieden.

Spreekangst (volwassenen)
Virtueel oefenen met verschillende gevreesde situaties, waaronder spreken tijdens vergadering of het doen van een sollicitatiegesprek.
Lees meer
Spreekangst (jongeren)
Oefenen met spreekangst in een veilige virtuele omgeving. Speciaal ontwikkeld voor scholieren in de onder- en bovenbouw.
Lees meer
Rijangst
Het programma ‘Rijangst’ bevat verschillende situaties zoals het rijden op een landweg, invoegen, filerijden en rijden over de snelweg.
Lees meer
Ontspanning
Het programma ‘ontspanning’ bevat verschillende rustgevende situaties, waarin de cliënt zich met behulp van de app en de VR-bril kan wanen.
Lees meer
Agorafobie
Het programma ‘Agorafobie’ bevat verschillende uitdagende situaties, zoals de trein, de supermarkt of de foodhallen.
Lees meerWaarom Blikopener?
Effectief
De effecten van de behandelingen voor angststoornissen met VR zijn vergelijkbaar met face-to-face behandelingen
Controleerbaar
Je kunt met VR als behandelaar meer controle uitvoeren over de inhoud van de exposure-oefening
Real-life situaties
Cliënten kunnen in de spreekkamer oefenen met situaties, die normaal gesproken lastig te zijn verwezenlijken voor een behandelaar
Herhaling
Situaties kunnen makkelijk worden herhaald
Wil je aan de slag met VR in de zorg?
Blikopener Licentie
Wil je onze Virtual Reality-programma’s afnemen? Je betaalt €240,- per jaar, per professional. Vraag voor 31 januari je demo-account aan en ontvang €50 euro korting op je licentie bij start!
Met de Blikopener licentie ontvang je:
- Toegang tot alle VR-programma’s
- Helpdesk & support
- Handleiding en white paper