Blikopener

Werken aan mentale groei in een virtuele omgeving

 

Onze missie is om alle kennis die er is op het gebied van mentale gezondheid met behulp van IT-interventies op een laagdrempelige manier aan te bieden, zodat mensen makkelijk en efficiënt aan zichzelf kunnen werken. Blikopener (onze Virtual Reality programma’s) hoort daar zeker bij!

 

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality (VR) is een computertechniek waarmee je via een speciale bril een andere werkelijkheid kan simuleren. Doordat sensoren de bewegingen van je hoofd volgen, beweegt het beeld dat je ziet mee met de beweging van je hoofd. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker het gevoel heeft alsof hij of zij daadwerkelijk in de omgeving deelneemt.

 

VR in zorg

Verschillende onderzoeken laten zien dat VR een effectieve methode is om gedragsveranderingen te realiseren. VR maakt het mogelijk om vanuit de behandelkamer te oefenen met uitdagende situaties en vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het simuleren van een mooi natuurgebied waarin iemand beter kan ontspannen of het simuleren van een zaal vol mensen wanneer iemand last heeft van spreekangst.

Onze VR programma’s

Blikopener biedt verschillende VR-programma’s aan. De programma’s worden ontwikkeld door een team van gespecialiseerde e-Healthontwikkelaars die samenwerken met experts en ervaringsdeskundigen. Hieronder vind je een overzicht van alle VR-programma’s die wij op dit moment aanbieden.

Therapieland Huiskamamer

Ontspanning

Het programma ‘ontspanning’ bevat verschillende rustgevende situaties, waarin de cliënt zich met behulp van de app en de VR-bril kan wanen.

Lees meer
Therapieland BlikopenerBehandelkamer

Spreekangst (jongeren)

Oefenen met spreekangst in een veilige virtuele omgeving. Speciaal ontwikkeld voor scholieren in de onder- en bovenbouw.

Lees meer
Therapieland Blikopener

Spreekangst (volwassenen)

 Virtueel oefenen met verschillende gevreesde situaties, waaronder spreken tijdens vergadering of het doen van een sollicitatiegesprek.

Lees meer

Wil je aan de slag met Virtual Reality in jouw praktijk?

VR Licentie

Wil je alleen onze VR programma’s afnemen? Je betaalt €39,- per maand voor een VR licentie. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot alle VR programma’s in onze app. De app is eenvoudig te gebruiken in combinatie met een een basis VR-bril. Deze bril is te verkrijgen voor €19,-. Bovendien ontvang je een gratis VR training.

VR Licentie (i.c.m. online programma’s)

Indien je al gebruik maakt van onze online programma’s betaal je €19,95 per maand voor een VR licentie. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot alle VR programma’s in onze app. De app is eenvoudig te gebruiken in combinatie met een een basis VR-bril. Deze bril is te verkrijgen voor €19,-. Bovendien ontvang je een gratis VR training.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Therapieland hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Therapieland is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!