Bereid je cliënten voor op de EMDR-behandeling

 

Therapieland biedt meer dan 250 e-Health programma’s ter ondersteuning van jouw behandeling. De programma’s bestaan uit interactieve oefeningen, begeleidende video’s en heldere psycho-educatie, die je kunt inzetten tijdens, naast of ter voorbereiding op de behandeling. 

Je kunt bijvoorbeeld verschillende programma’s inzetten op het gebied van angst en trauma, waaronder drie EMDR-programma’s. Deze bieden heldere psycho-educatie voor cliënten die starten met een EMDR-behandeling.

Onze EMDR-programma’s

Veilige EMDR-behandelingen op afstand

 

Traumaverwerking middels EMDR is heel goed mogelijk via beeldbellen. Uit onderzoek blijkt dat online EMDR dezelfde resultaten geeft als wanneer de therapie face-to-face wordt uitgevoerd.

Wel is het belangrijk dat er gebruikt wordt gemaakt van een beeldbelapplicatie die voldoet aan de veiligheidsnormen binnen de gezondheidszorg. Veilige beeldbeltoepassingen moeten voldoen aan de AVG- en aan de NEN7510 richtlijnen.

Met de beeldbelfunctionaliteit van Therapieland kun je veilig en makkelijk op afstand EMDR  aanbieden aan jouw cliënten.

EMDR via beeldbellen
Illustratie van vrouw met Ipad in handen met daarop de Therapieland app geopend

Vragenlijsten op het gebied van
stress en trauma

 

Ons vragenlijstenportaal bevat vragenlijsten die gebruikt kunnen worden voor diagnostiek, screening of ROM. De vragenlijsten zijn allemaal digitaal. Dit betekent dat ze online verstuurd, ingevuld en geïnterpreteerd kunnen worden. Doordat de scores automatisch berekend worden en grafisch worden weergegeven en samengevat in het platform, kunnen de scores in één oogopslag worden geïnterpreteerd.

We bieden verschillende vragenlijsten voor diagnostiek en screening, op het gebied van stress en trauma. Bekijk hieronder een greep uit ons aanbod.

Onze vragenlijsten

Ontdek de mogelijkheden van
Virtual Reality 

 

Verschillende onderzoeken laten zien dat VR-therapie een effectieve methode is om gedragsveranderingen te realiseren. Door middel van VR is het mogelijk om vanuit de behandelkamer of  vanuit huis te oefenen met uitdagende situaties.

Denk bijvoorbeeld aan het simuleren van een mooi natuurgebied waarin iemand beter leert ontspannen. Of exposuretherapie in een virtuele omgeving. Ook bieden wij EMDR in VR!

Illustratie van Client met VR-bril op en behandelaar die iets opschrijft

Onze VR-programma’s

VR-agorafobie

Agorafobie

‘Agorafobie’ bevat verschillende uitdagende situaties, zoals de trein, de supermarkt of de foodhallen.

Lees meer
Illustratie van persoon die in MRI schuift

MRI

Het programma ‘MRI’ is ontwikkeld voor mensen die binnenkort een MRI-scan moeten laten maken.

Lees meer
Therapieland BlikopenerBehandelkamer

Spreekangst (jongeren)

Oefenen met spreekangst in een veilige virtuele omgeving. Speciaal ontwikkeld voor scholieren in de onder- en bovenbouw.

Lees meer
illustratie client met VR-bril op en een behandelaar die meekijkt

Exposure

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die aan de slag gaan met exposure in VR.

Lees meer