Bereid je cliënten voor op de EMDR-behandeling

 

Therapieland biedt meer dan 80 e-Health programma’s ter ondersteuning van jouw behandeling. De programma’s bestaan uit interactieve oefeningen, begeleidende video’s en heldere psycho-educatie, die je kunt inzetten tijdens, naast of ter voorbereiding van de behandeling. 

Je kunt bijvoorbeeld verschillende programma’s inzetten op het gebied van angst en trauma, waaronder drie EMDR programma’s. Deze bieden heldere psycho-educatie voor cliënten die starten met een EMDR-behandeling.

 

Onze EMDR programma’s

EMDR – Kinderen

Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar die een EMDR-behandeling gaan starten.

Lees meer

Intensieve Traumabehandeling – online werkboek

Dit werkboek is ontwikkeld voor volwassenen die last hebben van (ernstige en complexe) PTSS en daarom een kortdurende (2 tot 8 dagen) traumabehandeling volgen. 

Lees meer

EMDR – Jongeren

Het programma is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die gaan starten met een EMDR-behandeling.

Lees meer

PTSS

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen met een posttraumatische-stressstoornis.

Lees meer

Veilige EMDR-behandelingen op afstand

 

Traumaverwerking middels EMDR is heel goed mogelijk via beeldbellen. Uit onderzoek blijkt dat online EMDR dezelfde resultaten geeft als wanneer de therapie face-to-face wordt uitgevoerd.

Wel is het belangrijk dat er gebruikt wordt gemaakt van een beeldbelapplicatie die voldoet aan de veiligheidsnormen binnen de gezondheidszorg. Veilige beeldbeltoepassingen moeten voldoen aan de AVG- en aan de NEN7510 richtlijnen.

Met de beeldbelfunctionaliteit van Therapieland kun je veilig en makkelijk op afstand EMDR  aanbieden aan jouw cliënten.

VR-behandelaar2-03

Vragenlijsten op het gebied van
stress en trauma

 

Ons vragenlijstenportaal bevat vragenlijsten die gebruikt kunnen worden voor diagnostiek, screening of ROM. De vragenlijsten zijn allemaal digitaal. Dit betekent dat ze online verstuurd, ingevuld en geïnterpreteerd kunnen worden. Doordat de scores automatisch berekend worden en grafisch worden weergegeven en samengevat in het platform kunnen de scores in één oogopslag worden geïnterpreteerd.

We bieden verschillende screenings- en diagnostische vragenlijsten op het gebied van stress en trauma. Bekijk hieronder een greep uit ons aanbod.

Onze vragenlijsten

CRIES-8

Screenen op posttraumatische stressklachten

Lees meer

CAPS-5 Scoreformulier

Diagnosticeren van PTSS.

Lees meer

CRIES-13

Screenen op posttraumatische stressklachten

Lees meer

LEC-5

Dit is een zelfbeoordelingsvragenlijst voor de inventarisatie van ingrijpende en/of stressvolle gebeurtenissen.

Lees meer

Ontdek de mogelijkheden van
Virtual Reality 

 

Verschillende onderzoeken laten zien dat VR therapie een effectieve methode is om gedragsveranderingen te realiseren. Door middel van VR is het mogelijk om vanuit de behandelkamer of  vanuit huis te oefenen met uitdagende situaties.

Denk bijvoorbeeld aan het simuleren van een mooi natuurgebied waarin iemand beter leert ontspannen of exposure therapie in een virtuele omgeving. Daarnaast zijn wij hard bezig met het ontwikkelen van een EMDR-VR programma.

Onze VR-programma’s

Therapieland BlikopenerBehandelkamer

Spreekangst (jongeren)

Oefenen met spreekangst in een veilige virtuele omgeving. Speciaal ontwikkeld voor scholieren in de onder- en bovenbouw.

Lees meer

Smetvrees

Het VR-programma Smetvrees bevat verschillende gevreesde situaties voor mensen met smetvrees zoals een vuile badkamer of keuken.

Lees meer
Virtual reality ontspanning

Ontspanning

Het programma ‘ontspanning’ bevat verschillende rustgevende situaties, waarin de cliënt zich met behulp van de app en de VR-bril kan wanen.

Lees meer
Virtual reality hondenfobie

Hondenfobie

Het programma ‘Hondenfobie’ is bedoeld voor volwassenen die de confrontatie aan willen gaan met hun angst voor honden.

Lees meer