Rouw na suïcide

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor volwassenen die een rouwperiode doormaken na het verliezen van een dierbare door zelfdoding (suïcide).

Basis

Dit programma is geschreven door Therapieland in samenwerking met Jos de Keijzer. Het programma is gestoeld op het werkboek van nabestaanden, ‘Verlies door Suïcide’ van Jos de Keijzer en Marieke de Groot. Technieken uit CGT worden hierin toegepast en er wordt aandacht besteed aan het rouwmodel van Worden.

Korte inhoud

In dit programma wordt voornamelijk psycho-educatie gegeven over de verschillende fasen in het rouwproces aan de hand van het rouwmodel van William Worden. Er is psycho-educatie over de rouwperiode (zoals praten over verlies, traumatische vondst, reacties van anderen), rouw binnen het gezin en er wordt aandacht besteed aan de gedachten, gevoelens en het gedrag van cliënten. In het programma staan verschillende opdrachten en worden handvatten gegeven om meer grip te krijgen op het leven na het doormaken van zo’n verlies. Dit programma is een aanvulling op de lopende behandeling.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!