Subsidie voor implementatie- en opschalingscoaching

Zorgaanbieders die willen innoveren maar niet goed weten hoe kunnen nu een beroep doen op subsidie voor implementatie- en opschalingscoaching. Met deze nieuwe subsidieregeling, kan een externe coach worden ingehuurd die zorginnovatoren adviseert over implementatie- en opschalingsvraagstukken. Doel hiervan is om innovaties zoals e-Health beter en sneller te laten landen in de zorg.

 

Wat kan worden aangevraagd?

Er kan maximaal € 5.000 worden aangevraagd om een coach in te huren die adviseert over de implementatie- en/of opschaling van een innovatie in de zorg. Deze innovatie kan liggen op het gebied van technologische innovaties (e-Health, medische technologie) en/of sociale innovaties.De subsidie mag alleen worden ingezet om de adviesdiensten van de coach te vergoeden. De subsidie mag niet worden gebruikt voor bijvoorbeeld de organisatie van bijeenkomsten of productontwikkelingskosten.

 

De juiste coach

Opzoek naar de juiste coach? Neem dan eens contact op met zorg- en innovatiebureaus, kennis- en onderzoeksinstellingen, of bij implementatienetwerken zoals het Nederlands Implementatie Collectief en het Expertisenetwerk Implementatie. Kun je zelf echt geen geschikte coach vinden? Neem dan telefonisch contact op met Zorg voor innoveren (070 3495 004).

 

Hoe kan ik subsidie aanvragen?

Je kunt tot 30 juni 2020, 14.00 uur een subsidieaanvraag indienen. De volledige subsidieoproep is te zien als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over hoe je de subsidie kunt aanvragen.