e-Health voor traumabehandeling
bij kind en jeugd

Therapieland ontwikkelt verschillende e-Health programma’s die ingezet kunnen worden bij het behandelen van trauma bij kind en jeugd. Onze programma’s worden voor en door professionals ontwikkeld, op basis van de meest recente onderzoeksinzichten.

Bekijk hieronder al onze e-Health oplossingen die jou als professional kunnen ondersteunen bij  de traumabehandeling bij kind en jeugd. 

Relevante online programma’s

Binnenkort op Therapieland: Traumaprogramma voor jongeren en ouders & EMDR VR

Momenteel zijn we bezig met het ontwikkelen van een programma speciaal voor ouders van een kind met trauma. Ook is er binnenkort EMDR voor VR beschikbaar; behandelaren kunnen meekijken met de cliënt en de snelheid, kleur en het traject van de stimuli controleren. 

Wil je meet weten over wetenschappelijke inzichten over de werking van VR? Lees onze whitepaper.

Illustratie van VR-bril die op een gele stoel ligt
Illustratie van vrouw met Ipad in handen met daarop de Therapieland app geopend

Online vragenlijsten

Ons vragenlijstenportaal bevat vragenlijsten die gebruikt kunnen worden voor diagnostiek, screening of ROM. De vragenlijsten zijn allemaal digitaal. Dit betekent dat ze online verstuurd, ingevuld en geïnterpreteerd kunnen worden. Doordat de scores automatisch berekend worden en grafisch worden weergegeven en samengevat in het platform kunnen de scores in één oogopslag worden geïnterpreteerd.

We bieden verschillende screenings- en diagnostische vragenlijsten op het gebied van trauma, hechting, gezin en ontwikkeling. Bekijk hieronder een greep uit ons aanbod.

Relevante vragenlijsten

Felicia Stoutjesdijk over e-Health en Traumabehandeling

Felicia Stoutjesdijk behandelt trauma bij kind en jeugd en is daarnaast trouwe Therapielandgebruiker. We stelden haar een paar vragen over haar visie op traumabehandeling.

Foto van Felicia Stoutjesdijk
Logo van De Koepel
logo van VGCt
Logo vereniging EMDR
logo vereniging schematherapie