Overgang

€ 29.95 - eenmalig

Over het programma

De overgang is een periode waarin het lichaam op zoek gaat naar een nieuwe hormonale balans. Dit programma bevat informatie over wat de overgang is en welke klachten je kan ervaren, zodat je beter begrijpt hoe de klachten ontstaan. Vervolgens krijg je meer informatie over hoe je het beste kan omgaan met de overgangsklachten.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor vrouwen die in de overgang zitten of binnenkort in de overgang komen en meer hierover te weten willen komen.

Korte inhoud 

De overgang is een natuurlijk proces, waarbij je de vruchtbare periode afsluit en het lichaam op zoek gaat naar een nieuwe hormonale balans. De overgang kan verdeeld worden in drie fasen die iedereen in haar eigen tempo doorloopt: de pre-menopauze, menopauze en postmenopauze. Gedurende deze drie fasen ervaren vrouwen vaak enkele klachten zoals opvliegers, hartkloppingen en onregelmatige menstruatie. Daarnaast kun je ook last krijgen van andere klachten die minder bekend zijn. In dit programma leer je daarom meer de overgang beter te herkennen, welke klachten er kunnen spelen en hoe je de overgang dragelijker kan maken. Je leert omgaan met negatieve gedachten en stress en ook komen veranderingen in bijvoorbeeld je omgeving, relatie en seksualiteit aan bod. Tot slot zul je nadenken over wat voor jou van waarde is, zodat je hier meer aandacht aan kan besteden en deze kan gebruiken als een soort kompas bij het maken van lastige keuzes. 

Tijdsindicatie: 4 - 6 weken 

REGISTREER NU

Wil je aan de slag met dit programma? Registreer je dan eerst om vervolgens met jouw gegevens in te kunnen loggen in Therapieland en het programma te volgen.

De eerste stappen van het programma zijn gratis zodat je kunt zien of het programma bij je past. Daarna volgt de betaalstap. Na betaling kun je het gehele programma volgen. Bovendien heb je de rest van je leven toegang tot het programma!

In samenwerking met