Zelf aan de slag Hieronder vind je een overzicht van alle zelfhulpprogramma’s van Therapieland. Elk programma is ontwikkeld door ons team van psychologen in samenwerking met een expert of ervaringsdeskundige.

In samenwerking met

programma

Acceptatie

Dit programma biedt handvatten om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

programma

AD(H)D - Ouders

Dit programma is bedoeld voor ouders van kinderen en jongeren met gediagnosticeerde AD(H)D.

programma

Afhankelijke-persoonlijkheids-problematiek - Sociale omgeving

Dit programma is ontwikkeld voor de omgeving van volwassenen met afhankelijke persoonlijkheidsproblematiek. Met dit programma krijg je inzicht in wat persoonlijkheidsproblematiek is, hoe het zich uit en hoe je er het beste mee om kunt gaan. 

programma

Alcohol onder controle

Als je iets wilt doen aan jouw overmatige alcoholgebruik, en het lukt je niet om hier zonder hulp mee te stoppen, kan dit programma je hierbij helpen.

programma

Andere gespecificeerde persoonlijkheids-problematiek - Sociale omgeving

Dit programma is ontwikkeld voor de omgeving van volwassenen met andere gespecificeerde persoonlijkheidsproblematiek. Met dit programma krijg je inzicht in wat persoonlijkheidsproblematiek is, hoe het zich uit en hoe je er het beste mee om kunt gaan. 

programma

Angst voor de tandarts

Dit programma is bedoeld voor volwassenen die angst hebben voor de tandarts.

programma

Angst voor de tandarts - kids

Dit programma is bedoeld voor kinderen die last hebben van angst voor de tandarts.

programma

Autisme in de Partnerrelatie

Dit programma is voor volwassenen die een partner hebben met een diagnose ASS.

programma

Balans

Dit programma is bedoeld voor (jong)volwassenen die bewust of onbewust op zoek zijn naar balans in hun leven.

programma

Bewegen

In dit programma motiveren we je om meer te gaan bewegen, te gaan sporten en minder stil te zetten. Je kunt verschillende redenen hebben om meer te willen bewegen. 

programma

Bewegen bij lichamelijke klachten

Voel je je vaak futloos, weinig energiek, of heb je last van overgewicht? Dit programma is geschikt voor iedereen die om wat voor reden dan ook meer wil bewegen. 

programma

Communiceren

Dit programma is voor iedereen die graag beter wil communiceren en meer inzicht wil krijgen in eigen communicatiestijlen en ruis.

programma

Diabetes Type 1 - Jongvolwassenen

Diabetes kan je flink in de weg zitten, bijvoorbeeld als je naar een nieuwe school gaat, voor het eerst op jezelf gaat wonen of als je nieuwe vrienden wilt maken, maar eigenlijk op elk moment: wanneer je iets gaat eten, sporten of naar de bus moet rennen. Je diabetes is er altijd.

programma

Diabetes Type 2

Diabetes type 2 kan je flink in de weg zitten. Maar het is goed om te weten, dat als je actief aan de slag gaat met het veranderen van jouw leefstijl, jij minder medicatie zou kunnen gaan gebruiken.

programma

Druk en afgeleid

Heb je vaak last van een onrustig lichaam of een vol hoofd en merk je dat je snel afgeleid wordt? In dit programma ga je aan de slag met jouw klachten en leer je hoe je beter kunt structureren en plannen in het dagelijks leven.

programma

Dwangmatige-persoonlijkheids-problematiek - Sociale omgeving

Dit programma is ontwikkeld voor de omgeving van volwassenen met dwangmatige persoonlijkheidsproblematiek. Met dit programma krijg je inzicht in wat persoonlijkheidsproblematiek is, hoe het zich uit en hoe je er het beste mee om kunt gaan. 

programma

Echtscheiding - Ouders

In dit programma krijg je als ouder informatie over echtscheiding en wat daar allemaal bij komt kijken. In het programma ga je door middel van verschillende oefeningen werken aan een goede omgang voor jullie kind. 

programma

Eenzaamheid

Dit programma is bedoeld voor jongeren, volwassenen en ouderen die willen werken aan hun gevoelens van eenzaamheid.

programma

Eerste stap naar herstel

In dit programma ga je een start maken met jouw herstel. Je kunt zelf kiezen waar je mee aan de slag wilt, bijvoorbeeld ontspanning of minder piekeren. 

programma

Eetstoornissen - blik op de toekomst

Dit programma is voor mensen die in de afrondende fase zitten van hun behandeling van Anorexia of boulimia. Het programma gaat in op de toekomst: Wie en wat ben je zonder de eetstoornis? En hoe voorkom je een terugval?

programma

Eetstoornissen - gezinsondersteuning

Dit programma biedt ondersteuning aan de gezinsleden van iemand met een eetstoornis. Er is aandacht voor ouders, maar ook voor broers en zussen. 

programma

Eetstoornissen - op de wachtlijst

Programma voor mensen die moeten wachten op hun behandeling voor een Eetstoornis. 

programma

Emotie eten

Worstel jij met eetbuien en wil je hier iets aan doen? In dit programma ga je hiermee aan de slag en leer je ‘mindful’ te eten. 

programma

Erectieverlies

Dit programma is bedoeld voor mannen die problemen ervaren met het krijgen of behouden van een erectie. Er wordt expliciet uitgegaan van voornamelijk psychogene oorzaken.

programma

Faalangst - Jongeren

In dit programma ga je met behulp van informatie, opdrachten en tips aan de slag met het verminderen van faalangst. 

programma

First steps to recovery - English

By working through this program you will take your first steps to recovery. We believe that everybody has the resilience to take the necessary steps when given a little support. 

programma

(Geen) Zin in seks

Dit programma is voor mensen die merken dat zij geen zin (meer) hebben in seks en moeilijk in de opwindingsfase komen en dit wel graag zouden willen.

programma

Geluk

Voel je je somber en heb je weinig plezier in het leven? Of ben je juist al wel tevreden, maar wil je nog meer uit je leven halen? In dit programma ga je aan de slag om gelukkiger te worden...

programma

Gescheiden ouders - Jongeren

Het programma biedt jongeren handvatten om met de scheiding van hun ouders om te gaan en bevat verschillende tips en adviezen. 

programma

Grip op jouw emoties

Dit programma is bedoeld jongeren met emotieregulatieklachten.

programma

Kanker - Na de behandeling

Dit programma is ontwikkeld voor mensen met kanker en richt zich op de fase na de behandeling.

programma

Kanker - Na de diagnose

Dit programma is ontwikkeld voor mensen met kanker en richt zich op de fase na de diagnose.

programma

Kanker - Tijdens de behandeling

Dit programma is ontwikkeld voor mensen met kanker en richt zich op de fase tijdens de behandeling.

programma

Kennis van gezondheid

Dit programma geeft op een breed vlak basisinformatie over gezondheid. Het kan gaan om vragen over leefstijl, over psychische klachten, over de weg in de zorg in Nederland of basisvragen over veelvoorkomende klachten.

programma

Leefstijl

Het programma Leefstijl is ontwikkeld voor volwassenen met stress, angst of somberheidsklachten die om die reden baat hebben bij een andere leefstijl. 

programma

Lekker slapen

Dit programma is bedoeld voor jongeren en volwassen die last hebben van slaapproblemen.

programma

Lifestyle - English

The way you structure your life has a bigger impact on your stress level, your energy level, and your mood than you might think. When you feel good and take good care of yourself, you are also able to cope with a lot more. 

programma

Loneliness - English

Talking about feelings of loneliness is the first step to reduce them. This is also something that you are going to discuss in this programme. The programme will also address themes such as connectedness and building relationships.

programma

Mantelzorg

Mantelzorg overkomt je gewoon: er is iemand van wie je van houdt die zorg nodig heeft, dus die ga je helpen. In het programma ‘Mantelzorg’ vind je een overzicht met praktische informatie en ga je aan de slag met het in balans blijven in deze drukke periode. 

programma

Mijn sociale omgeving

Voel je je eenzaam, vind je het lastig om te communiceren of leef je bijvoorbeeld in twee culturen wat communiceren lastig maakt? In dit programma ga je aan je relaties werken.

programma

Mindfulness

Dit programma is bedoeld voor volwassenen die meer mindful in het leven willen staan.

programma

Mindfulness - English

Mindfulness means attention training or live 'in the here-and-now' and refers also to being more mindful without judging.

programma

Mindfulness - Jongeren

Dit programma is bedoeld voor jongeren die baat kunnen hebben bij Mindfulness.

programma

Mindfulness - Polski

Mindfulness oznacza uważną obecność, a także znany jest pod pojęciem ‘życie tu i teraz’. Ponadto mindfulness odnosi się do akceptacji tego co jest i pełnej uważności bez osądzania.

programma

Mindfulness - Türkçe

"Şu anda ve burada yaşamak" anlamına gelen bilinçli farkındalık, bir dikkat eğitimidir. Ayrıca bilinçli farkındalık, var olanı kabullenmek ve yargılamadan dikkat vermekle de ilişkilidir.

programma

Mindfulness Vlaams

Mindfulness betekent aandachttraining, ook wel verwoord als ‘in het hier-en-nu leven’. Daarnaast heeft mindfulness betrekking op het accepteren van dat wat er is en het opmerkzaam zijn zonder te oordelen. 

programma

Omgaan met emoties

Dit programma is ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het herkennen, verwerken of uiten van emoties.

programma

Omgaan met geld

Dit programma is bedoeld voor mensen die willen weten hoe ze het beste om kunnen gaan met geld.

programma

Ontspanning

Dit programma is bedoeld voor cliënten bij wie ontspanningsoefeningen in de behandeling worden ingezet.

programma

Opkomen voor jezelf

Dit programma is bedoeld voor volwassenen en adolescenten die veelal subassertief reageren.

programma

Oplossingsgericht opvoeden

Dit programma is voor ouders die zich zorgen maken over of veel ruzie hebben met hun kind.

programma

Overgang

De overgang is een periode waarin het lichaam op zoek gaat naar een nieuwe hormonale balans. Dit programma bevat informatie over wat de overgang is en welke klachten je kan ervaren, zodat je beter begrijpt hoe de klachten ontstaan. 

programma

Overspanning en Burn-out

Dit programma is bedoeld voor cliënten met overspanningsklachten en/of een burn-out.

programma

Pesten en agressie op de werkvloer

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die zich niet prettig of onveilig voelen op hun werk.

programma

Piekeren

Dit programma is bedoeld voor volwassenen met piekerklachten.

programma

Pijn bij vrijen

Dit programma is bedoeld voor vrouwen en meiden die pijn bij het vrijen ervaren.

programma

Planning & Structuur

Vind je het lastig om overzicht te houden? Heb je het bijvoorbeeld erg druk of merk je dat je je niet goed kunt concentreren? In dit programma ga je aan de slag om orde te scheppen in de chaos. 

programma

Relatieboost

Dit programma is voor volwassenen die graag hun relatie willen verbeteren.

programma

Rouw

Dit programma is bedoeld voor mensen die een naaste hebben verloren.

programma

Rouw na moord en doodslag

De e-Healthmodule 'Rouw na moord en doodslag' is bedoeld voor volwassenen die een rouwperiode doormaken nadat zij een dierbare verliezen door moord of doodslag. 

programma

Rouw na suïcide

Dit programma is bedoeld voor volwassenen die een rouwperiode doormaken na het verliezen van een dierbare door zelfdoding (suïcide).

programma

Seks- en/of pornoverslaving

Dit programma is bedoeld voor volwassenen die problemen ervaren op seksueel gebied en graag willen veranderen dat ze te veel tijd besteden aan het zoeken naar seks of porno.

programma

Seksualiteit - Basisprogramma

Dit programma is bedoeld voor iedereen die problemen ervaart op het gebied van seks. 

programma

Slaap & Shifts

Het programma Slaap & Shifts is gemaakt voor mensen die op onregelmatige tijden werken en daardoor last hebben van slaapproblemen. In het programma krijg je informatie en praktische tips, en ga je zelf onderzoeken onderzoeken welke dingen jij kunt veranderen zodat je beter slaapt en je je daardoor ook beter voelt. 

programma

Slechte gewoontes

Dit programma is ontwikkeld voor mensen met een slechte gewoonte waar ze van af willen.

programma

Somberheid

Dit programma is bedoeld voor volwassen en adolescenten met somberheidsklachten.

programma

Somberheid - Jongeren

Dit programma is bedoeld voor jongeren met somberheidsklachten of een lichte depressie.

programma

Stop keuzestress

Dit programma is voor (Jong)volwassenen die het moeilijk vinden om een keuze te maken. 

programma

Stressles

StressLes is een laagdrempelig programma en is bedoeld voor iedereen die af en toe of vaker last heeft van stress. Je krijgt uitleg over stress en praktische tips om stress (weer) de baas te worden. 

programma

Stressless - English

This program provides practical tips about reducing stress and taking care of yourself. 

programma

Te snel klaarkomen - Jongvolwassenen

Het programma is bedoeld voor mannen tot en met 25 jaar die last hebben van te snel klaarkomen. In dit programma kun je ook je partner uitnodigen, zodat hij of zij informatie krijgt over te snel klaarkomen. 

programma

Te veel sociale media

Dit programma is voor volwassenen en jong-volwassenen die klachten ervaren vanwege hun social media gebruik

programma

Veerkracht

Dit programma is voor volwassenen en jongeren die beter voorbereid willen zijn op een tegenslag, sneller willen herstellen van een nare gebeurtenis, of kampen met een (chronische) ziekte.

programma

Vermijdende-persoonlijkheids-problematiek - Sociale omgeving

Voor mensen die in hun omgeving iemand hebben met vermijdende persoonlijkheidsproblematiek en hier op een goede manier mee om willen gaan.

programma

Zelfbeeld

Dit programma is voor jongeren en volwassenen met een laag zelfbeeld.

programma

Zelfcompassie

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die erg streng zijn voor zichzelf.

Toon alles