VR Spreekangst (volwassenen)

In het VR-programma ‘Spreekangst’ kunnen volwassenen oefenen met verschillende gevreesde situaties, waaronder spreken tijdens een vergadering of het doen van een sollicitatiegesprek. Per situatie kan er worden gekozen voor verschillende reacties van het publiek: positief, neutraal of negatief. Op deze manier kan het oefenen worden opgebouwd.

Om de exposure met VR zo goed mogelijk te laten verlopen, is er in het programma veel informatie te vinden over hoe het programma begeleid kan worden. Zo worden er handvatten gegeven omtrent de omgang met lichamelijke sensaties, het inzetten van gedragsexperimenten in VR, het trainen van aandacht en het oefenen met spreken en presenteren.

 

Voor wie is Spreekangst geschikt?

Het VR-programma is geschikt voor volwassenen en jongvolwassenen die de confrontatie aan willen gaan met hun angst om voor (grote) groepen mensen te spreken.

 

Waar is de training op gebaseerd? 

Voor dit programma is inspiratie gehaald uit de protocollaire behandeling van een sociale angststoornis. Met VR-exposure kan de cliënt ervaringen opdoen waardoor het toetsen van verwachtingen, wat een element is uit de protocollaire behandeling voor sociale angststoornissen (Keijsers, van Minnen & Hoogduin, 2011), wordt vergemakkelijkt.

 

Onderwerpen die aan bod komen 

  • Wat is spreekangst?
  • Grote vergadering in VR
  • Kleine vergadering in VR
  • Voorstelrondje in VR
  • Presenteren voor een collegezaal in VR
  • Sollicitatiegesprek in VR
  • Gesprek bij het koffiezetapparaat in VR
Therapieland Digitrust ISO 27001 certificaat
Therapieland Digitrust NEN 7510 certificaat

Veilig & vertrouwd

Bij Therapieland hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Therapieland is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Lees hier ons privacystatement.

9574 9582 9580 9581 9579