Spreekangst (jongeren)

In dit VR-programma kunnen scholieren oefenen met verschillende gevreesde situaties die zich voor kunnen doen in de onderbouw of bovenbouw. Per situatie kan er worden gekozen voor verschillende reacties vanuit de klas: positief, neutraal of negatief. Op deze manier kan het oefenen worden opgebouwd.

Om de exposure met VR zo goed mogelijk te laten verlopen, is er in het programma veel informatie te vinden over hoe het programma begeleid kan worden. Zo worden er handvatten gegeven omtrent de omgang met lichamelijke sensaties, het inzetten van gedragsexperimenten in VR, het trainen van aandacht en het oefenen met spreken en presenteren.

 

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is geschikt voor scholieren met spreekangst: de angst voor een negatieve beoordeling van de ander op wat gezegd of gepresenteerd wordt. 

 

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Wat is spreekangst?
  • Oefenen met verschillende situaties in VR
    • Onderbouw
    • Bovenbouw
Therapieland Digitrust ISO 27001 certificaat
Therapieland Digitrust NEN 7510 certificaat

Veilig & vertrouwd

Bij Therapieland hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Therapieland is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!