Spreekangst (jongeren)

In dit VR programma kunnen scholieren oefenen met verschillende gevreesde situaties die zich voor kunnen doen in de onderbouw of bovenbouw. Per situatie kan er worden gekozen voor verschillende reacties vanuit de klas: positief, neutraal of negatief. Op deze manier kan het oefenen worden opgebouwd. Om de exposure met VR zo goed mogelijk te laten verlopen, is er in het programma veel informatie te vinden over hoe het programma begeleid kan worden. Zo worden er handvatten gegeven omtrent de omgang met lichamelijke sensaties, het inzetten van gedragsexperimenten in VR, het trainen van aandacht en het oefenen met spreken en presenteren.

Wil je aan de slag met Virtual Reality in jouw praktijk?

Je kunt kiezen uit een Oculus Quest of een basis bril. Wil je de Oculus Quest aanschaffen voor in de behandelkamer en basisbrillen aanschaffen om mee te geven aan jouw cliënten? Uiteraard is dat mogelijk. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.

Oculus Quest

De Oculus Quest is de eerste VR-bril die volledig draadloos is en zonder computer functioneert. De controllers maken het mogelijk om meerdere bewegingen van je hand en vingers nauwkeurig vast te leggen. Ook heeft de Oculus Quest geïntegreerde speakers die in het bevestigingsstuk van de hoofdband ter hoogte van je oren zitten. Je hoeft dus geen gebruik te maken van een koptelefoon. Dit geeft de gebruiker de ultieme VR-ervaring.

Basis bril

De plastic bril is een goedkoop alternatief voor de Oculus Quest. Je plaatst je mobiel in de smartphonehouder van de bril, waardoor je net als bij de Oculus Quest om je heen kan kijken in de virtuele wereld. Met de G-sensor en de telefoon worden je hoofdbewegingen namelijk direct naar het display van je smartphone gestuurd. De lage prijs van de plastic bril maakt het een goed instrument om cliënten mee naar huis te geven, zodat zij ook vanuit huis kunnen werken aan hun spreekangst.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Therapieland hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Therapieland is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!