Mobiele handleiding 

 

Leuk dat je aan de slag gaat met de mobiele versie van Blikopener. Het gebruik van je telefoon in een plastic bril is een goedkoop alternatief voor de Pico Neo. De lage prijs maakt het een goed instrument om cliënten mee naar huis te geven, zodat zij ook vanuit huis kunnen werken aan herstel.

Illustratie van VR-bril die op een gele stoel ligt
Screenshot van Blikopener app in de Apple Store

Stap 1: Download de app 

 

Zet je WiFi-verbinding aan en ga naar de App store (IOS) of naar de Google play store (Android). Zoek de ‘Blikopener app’ en download deze vervolgens. Wanneer deze gedownload is kun je de app openen op jouw telefoon.

Let op: Kun je de Blikopener app niet vinden in de store? Dan is jouw mobiele telefoon helaas niet geschikt voor het gebruik van de app. 

Screenshot van Therapieland app mobiel inloggen

Stap 2: Inloggen 

 

Open de app en klik op ‘Aan de slag’. Voer vervolgens het e-mailadres en wachtwoord in dat je gebruikt voor het Therapieland platform. Klik op ‘inloggen’ en je bent ingelogd in jouw Blikopener account.

Screenshot van Rijangst programma

Stap 3: Aan de slag 

 

Je ziet nu al jouw VR-programma’s staan. Klik op het programma dat jij wil openen. Kies vervolgens of jij het programma op een VR-bril of op je telefoon wil bekijken. Als je kiest voor de VR-bril, plaats dan jouw telefoon in een daarvoor bedoelde VR-bril.

Zet je geluid aan of maak gebruik van headphones (oortjes). Zet de VR-bril op of houd je telefoon horizontaal recht voor je en ga aan slag.