Verlies en rouw
Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies. Verlies kan een grote impact hebben. De periode waarin iemand leert omgaan met het verlies wordt ook wel rouw genoemd. Tijdens het rouwen zijn er vaak veranderingen in de gevoelens en gedachten. Iemand kan zich verdrietig en leeg van binnen voelen. Dagelijkse bezigheden kunnen opeens minder belangrijk lijken. Soms zijn mensen in de war of ze hebben nergens meer zin in.
Rouwen is een persoonlijk proces. Hoe iemand omgaat met zijn of haar verlies verschilt dan ook per persoon. Er zijn meerdere manieren om te rouwen. Hoe iemand rouwt en hoe lang dat duurt verschilt per persoon.
Online programma’s over rouwverwerking
Na verlies hoort een periode van rouw erbij. Rouw heeft tijd nodig. In de meeste gevallen lukt het iemand om op eigen kracht het verlies een plek te geven. Soms lukt het iemand niet om zelfstandig het verlies een plek te geven. Dan kunnen de online programma’s daarbij helpen. In de online programma’s krijgt iemand onder andere handvatten om verder te kunnen, de mogelijkheid om zijn eigen verhaal te vertellen en tips om eigen gedachten en gevoelens uit te kunnen drukken.
Gemis tijdens speciale momenten
In dit programma gaan (jong)volwassenen aan de slag met het gevoel van gemis, dat opkomt tijdens speciale momenten, zoals de feestdagen.
Lees meerRouw
Dit programma is voor volwassenen die een naaste hebben verloren en daar hulp bij nodig hebben.
Lees meerRouw na moord en doodslag
Dit programma is voor volwassenen die een dierbare hebben verloren door moord of doodslag.
Lees meerRouw na suïcide
Dit programma is voor volwassenen die een dierbare hebben verloren aan zelfdoding.
Lees meerVerlies
Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die iets zijn verloren en daar moeite mee hebben.
Lees meer