< Terug naar overzicht
photo

Vertaald: Leefstijl - Engels

Gepubliceerd op May 28, 2019, 12:20 p.m.

Doelgroep
Het programma Leefstijl is ontwikkeld voor volwassenen met stress, angst of somberheidsklachten die om die reden baat hebben bij leefstijlinterventies. 

De basis van het programma
Het programma is geschreven in samenwerking met experts vanuit Psychologenpraktijk Vitaalpunt, waarbij de ervaringen vanuit de leefstijlgroep centraal stonden. Het programma is samengesteld uit verschillende boeken en onderzoeken, zoals Stress en het Brein van Houdenhove. 

Korte inhoud van het programma
Het programma Leefstijl begint met uitleg over stress en ontspanning. In de tweede sessie onderzoekt de cliënt zijn belastbaarheid en strategieën in omgaan met tijd. In de derde sessie gaat de cliënt aan de slag met een energiegevende structuur en matig intensief bewegen. Daarna gaat de cliënt aan de slag met zijn telefoongebruik en niksen. In de sessie daarna leert de cliënt over de invloed van goede voeding en slaap. In de laatste sessie wordt er een leefstijlplan gemaakt met alles wat de cliënt in het programma heeft geleerd. Op meerdere plaatsen in het programma kan de cliënt oefenen met verschillende ontspanningsoefeningen. 

Begeleiding van het programma
Yvette en Stephan begeleiden de cliënt door het programma als videotherapeuten. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Stephan toegevoegd.

Het programma inzetten in jouw praktijk?
Het programma zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt het programma dan onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Nieuws