< Terug naar overzicht
photo

Vernieuwd: Eerste stap naar herstel

Gepubliceerd op Jan. 23, 2020, 7:22 a.m.

Doelgroep
Dit programma kan ingezet worden bij cliënten die op de wachtlijst staan, die net starten met hun behandeling of die klachten ervaren, maar nog niet precies weten waar ze zich op willen richten. Met behulp van het programma kan de cliënt alvast een eerste stap zetten. 

De basis
Dit programma is oorspronkelijk ontwikkeld in samenwerking met Psychologenpraktijk Perspectief. Het programma is aangepast op basis van feedback van cliënten en professionals. Het is ingedeeld in vijf verschillende onderdelen met laagdrempelige acties die goed uit te voeren zijn. 

Tijdens de verbetering is de psycho-educatie op verschillende plekken uitgebreid en zijn er opdrachten aan het programma toegevoegd om cliënten te motiveren om de geleerde technieken toe te passen. Wel is hierbij in acht genomen dat het een toegankelijk en laagdrempelig programma blijft. 

Korte inhoud
Het programma is ingedeeld in vijf verschillende onderdelen: ontspannen, omgaan met emoties, weer wat gaan doen, beter slapen en minder piekeren. De cliënt kan één onderdeel kiezen of alles doorlopen. Elk onderdeel bevat psycho-educatie en praktische opdrachten. Voor elk onderdeel is een uitgebreider programma beschikbaar binnen Therapieland.

Begeleiding

Joachiem, Noortje en Casper begeleiden de cliënt door de module heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Joachiem toegevoegd. 

Dit programma inzetten in jouw praktijk?

Het programma is nu te vinden in je pakket. 

Dit programma is beschikbaar voor de Huisartsenzorg, Ziekenhuiszorg en Basis GGZ. 
Tijdsindicatie: Divers

Nieuws