< Terug naar overzicht
photo

Verbeterd: Somberheid

Gepubliceerd op Nov. 26, 2019, 5:06 p.m.

Doelgroep
Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen met somberheidsklachten. Het programma is bedoeld voor lichte tot matige problematiek en kan ook preventief ingezet worden.

De basis
Het programma is een herziening van de vorige versie, waarin de feedback van cliënten en professionals is meegenomen. Het programma heeft een cognitief gedragstherapeutische basis, waarbij ook ruimte is voor acceptatie. Door de samenwerking met zowel experts en ervaringsdeskundigen bevat dit programma een grotere praktische toepasbaarheid.

Korte inhoud
Het programma start met psycho-educatie over somberheid, het invullen van een vragenlijst en het stilstaan bij de eigen somberheid. De twee daaropvolgende sessies bestaan voornamelijk uit cognitief gedragstherapeutische interventies. Er is aandacht voor activatie, leefstijl en cognitieve herstructurering. In de vijfde sessie is er ruimte voor acceptatie middels verschillende mindfulnessoefeningen. Aan het einde vult de cliënt opnieuw een vragenlijst in. Gedurende het programma wordt er stilgestaan bij de persoonlijke doelen van de cliënt.

Begeleiding

Aart en Jessica begeleiden de cliënt door de module heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Jessica, gezondheidswetenschapper en POH-ggz, toegevoegd. 

Dit programma inzetten in jouw praktijk?

Het programma is nu te vinden in je pakket. 

Dit programma is beschikbaar voor de Huisartsenzorg, Ziekenhuiszorg en Basis GGZ 
Tijdsindicatie: 6 tot 8 weken

Nieuws