Na een succesvolle proef heeft Ommelander Ziekenhuis Groningen Therapieland vast onderdeel gemaakt van het behandelaanbod voor patiënten. Daarover verscheen dit persbericht vandaag.

 

Scheemda – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen is gestart met blended e-health (face-to-face behandelingen en online behandelingen worden gecombineerd). De afdeling Medische Psychologie van het Ommelander Ziekenhuis gaat aan de slag met de online modules van Therapieland ter ondersteuning van de face-to-face behandelingen. Hiermee komt het ziekenhuis tegemoet aan de vraag van patiënten om bijvoorbeeld zelfstandig thuis aan de slag te kunnen met hun hersteltraject en tussendoor contact te hebben met hun behandelaar.

 

Digitalisering

Met de inzet van blended e-Health zet het Ommelander Ziekenhuis een stap verder in de digitalisering. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk voor patiënten, om naast de face-to-face behandelingen, ook een deel van de behandeling online te volgen. Zij kunnen tussendoor thuis verder aan de slag met uitleg, informatie en opdrachten om aan hun klachten te werken. Daarnaast hebben ze met e-Health de mogelijkheid om tussentijds laagdrempelig berichten uit te wisselen met hun behandelaar.

 

Therapieland

Therapieland, de samenwerkingspartner voor de proeftuin voor blended e-Health, biedt evidence-based (wetenschappelijk bewezen effectief) modules. Dit zijn gebruikersvriendelijke programma’s voor klachten of verstevigen van de eigen krachten, ontwikkelt vanuit de behoeftes van patiënten (bijvoorbeeld kiezen van de eigen videobehandelaar). In andere ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en GGZ-instellingen worden deze modules al veelvuldig ingezet ter ondersteuning van de behandelingen.

De behandelaar kiest samen met de patiënt een online behandelprogramma. Er wordt daarbij gewerkt in een beveiligde omgeving waarbij de privacy is geborgd. De patiënt kan actief aan de slag met opdrachten en informatieve filmpjes bekijken. Ook kan de patiënt zijn omgeving, zoals zijn partner, familielid of huisarts bij de behandeling betrekken door ze uit te nodigen om een deel van de modules te bekijken. De patiënt heeft altijd toegang tot de eigen e-Healthmodule, ook nadat de behandeling is afgesloten.

 

Proef

Het afgelopen half jaar heeft blended e-Health als proef gedraaid binnen het Ommelander Ziekenhuis. De reacties van deelnemende patiënten op de gecombineerde therapie waren positief. Daarom heeft het Ommelander Ziekenhuis besloten deze vorm van therapie op te nemen binnen haar standaard therapieaanbod.

 

Lees het persbericht hier.

 

Wil je meer weten over het aanbod van Therapieland voor ziekenhuizen? Lees dan hier verder of neem vrijblijvend contact met ons op.

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer
foto van twee lachende vrienden

22% minder stressklachten door e-Health-programma | IJ-lab

Post Views: 1.934

Lees meer
7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

We vroegen verschillende Therapieland werknemers welk boek hun mentale gezondheid een boost heeft gegeven. We zetten er 7 op een rij!

Lees meer
foto van student achter laptop

78% van mensen met somberheidsklachten is geholpen met digitaal programma | IJ-lab

Post Views: 1.776

Lees meer
Afbeelding van Nicky tijdens de Slimme Zorgestafette over AI in de zorg

AI-toepassingen binnen de zorg

Afgelopen donderdag stond in het teken van de Innovatie-estafette. Bert van der Hoek (CEO Trimbos-instituut), Nicky Hekster (IBM) en Dr.

Lees meer