Na een succesvolle proef heeft Ommelander Ziekenhuis Groningen Therapieland vast onderdeel gemaakt van het behandelaanbod voor patiënten. Daarover verscheen dit persbericht vandaag.

 

Scheemda – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen is gestart met blended e-health (face-to-face behandelingen en online behandelingen worden gecombineerd). De afdeling Medische Psychologie van het Ommelander Ziekenhuis gaat aan de slag met de online modules van Therapieland ter ondersteuning van de face-to-face behandelingen. Hiermee komt het ziekenhuis tegemoet aan de vraag van patiënten om bijvoorbeeld zelfstandig thuis aan de slag te kunnen met hun hersteltraject en tussendoor contact te hebben met hun behandelaar.

 

Digitalisering

Met de inzet van blended e-Health zet het Ommelander Ziekenhuis een stap verder in de digitalisering. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk voor patiënten, om naast de face-to-face behandelingen, ook een deel van de behandeling online te volgen. Zij kunnen tussendoor thuis verder aan de slag met uitleg, informatie en opdrachten om aan hun klachten te werken. Daarnaast hebben ze met e-Health de mogelijkheid om tussentijds laagdrempelig berichten uit te wisselen met hun behandelaar.

 

Therapieland

Therapieland, de samenwerkingspartner voor de proeftuin voor blended e-Health, biedt evidence-based (wetenschappelijk bewezen effectief) modules. Dit zijn gebruikersvriendelijke programma’s voor klachten of verstevigen van de eigen krachten, ontwikkelt vanuit de behoeftes van patiënten (bijvoorbeeld kiezen van de eigen videobehandelaar). In andere ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en GGZ-instellingen worden deze modules al veelvuldig ingezet ter ondersteuning van de behandelingen.

De behandelaar kiest samen met de patiënt een online behandelprogramma. Er wordt daarbij gewerkt in een beveiligde omgeving waarbij de privacy is geborgd. De patiënt kan actief aan de slag met opdrachten en informatieve filmpjes bekijken. Ook kan de patiënt zijn omgeving, zoals zijn partner, familielid of huisarts bij de behandeling betrekken door ze uit te nodigen om een deel van de modules te bekijken. De patiënt heeft altijd toegang tot de eigen e-Healthmodule, ook nadat de behandeling is afgesloten.

 

Proef

Het afgelopen half jaar heeft blended e-Health als proef gedraaid binnen het Ommelander Ziekenhuis. De reacties van deelnemende patiënten op de gecombineerde therapie waren positief. Daarom heeft het Ommelander Ziekenhuis besloten deze vorm van therapie op te nemen binnen haar standaard therapieaanbod.

 

Lees het persbericht hier.

 

Wil je meer weten over het aanbod van Therapieland voor ziekenhuizen? Lees dan hier verder of neem vrijblijvend contact met ons op.

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Therapieland Klaar Loggen

 e-Health bij chronisch somatische aandoeningen

Therapieland PS is een tweemaandelijkse bijeenkomst waarin teamleden van Therapieland en onderzoekers uit het veld in gesprek gaan over de

Lees meer
Minder wachtenden in de GGZ door het verkennend gesprek

30% minder wachtenden in de GGZ door een andere manier van gespreksvoering: het verkennend gesprek | Gloria Girbling

Post Views: 1.598

Lees meer
7 zelfhulpboeken voor een mentale boost

7 zelfhulpboeken die je mentale gezondheid een boost kunnen geven

Post Views: 281

Lees meer

AI-toepassingen binnen de zorg

Afgelopen donderdag stond in het teken van de Innovatie-estafette. Bert van der Hoek (CEO Trimbos-instituut), Nicky Hekster (IBM) en Dr.

Lees meer

Beeldbellen via Therapieland t/m 17 mei gratis beschikbaar

Nieuwe functionaliteit: beeldbellen   Door de recente ontwikkelingen en nieuwe richtlijnen omtrent het coronavirus merken wij dat veel van onze

Lees meer