< Terug naar overzicht
photo

Therapieland behaalt ISO 27001 Certificering

Gepubliceerd op Oct. 11, 2018, 9:20 p.m.

Naast de NEN 7510 heeft Therapieland ook de certificering van de ISO 27001 behaald. Dat betekent dat Therapieland officieel voldoet aan alle internationale en nationale eisen omtrent informatiebeveiliging en de waarborging van privacygevoelige data. 

Veiligheid

Therapieland hecht veel waarde aan de veiligheid van informatie. Sinds de oprichting van Therapieland staat dit hoog in het vaandel, en het afgelopen jaar heeft Therapieland verdere stappen genomen en veel aandacht besteed aan de beveiliging van haar informatie en de koppeling met de internationale en nationale eisen hieromtrent om een officiële certificering te bemachtigen. Hiermee wil Therapieland ook actief het vertrouwen uitstralen van de veilige omgeving die zij biedt voor alle data die zij beheert.

De bestaande vormgeving van het Information Security Management System (ISMS) van Therapieland is in het afgelopen jaar gespecificeerd en aangescherpt op basis van de internationale en nationale eisen en normen vanuit de ISO 27001. Dit heeft geresulteerd in een officiële certificering en sinds 3 november is Therapieland in het bezit van de ISO 27001 en de NEN 7510 certificaten.

Buitenland

Therapieland is momenteel ook buitenlandse markten aan het verkennen, waaronder België, Duitsland, Oostenrijk en Engeland. In dit kader is de certificering van de ISO 27001 extra belangrijk. Deze certificering omvat namelijk de internationale normen omtrent informatiebeveiliging. In Nederland wordt de NEN 7510 als leidraad genomen bij de toetsing van de informatiebeveiliging. Met het behalen van het ISO 27001 certificaat is Therapieland nu ook officieel ‘buitenland proof’.

De ISO 27001 en NEN 7510

De ISO 27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging. Hierin staat hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie om kan gaan, met als doel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen de organisatie zeker te stellen. De NEN 7510 daarnaast, is een norm voor informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. Therapieland voldoet aan alle normen vanuit zowel de ISO 27001 en de NEN 7510.

Nieuws