< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Social Media

Gepubliceerd op Jan. 23, 2020, 7:25 a.m.
Doelgroep

Volwassenen en jong-volwassenen die klachten ervaren vanwege hun social media gebruik. Het programma kan zelfstandig gevolgd worden.

De basis

Het programma is een kort programma van één sessie waarin de cliënt stap voor stap zijn of haar social media gebruik onder de loep wordt genomen en tips worden gegeven om deze gewoonte te verminderen.

Korte inhoud

Het programma start met psycho-educatie over wat te veel telefoon gebruik is en welke klachten je dan ervaart. Daarna gaat de cliënt aan de slag met het verminderen van zijn telefoongebruik. In de stap daarna wordt gekeken naar FOMO: Fear of missing out. Mensen kunnen het gevoel krijgen dat ze niks mogen missen of dat hun leven niet zo leuk is al de rest. In de stap staan tips om dit gevoel te verminderen. Daarna volgt een stap over het effect van je telefoon op je slaap en hoe je je slaap weer kan verbeteren door een slaap challenge. Als laatst komt zelfvertrouwen aan bod. Je zelfbeeld kan een flinke deuk krijgen door social media. De cliënt wordt uitgedaagd om stil te staan bij wat echt en wat niet echt is op social media, zodat dit minder effect zal hebben. 

Begeleiding

Annette en Thijs zijn de videobegeleiders van dit programma. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Thijs toegevoegd.

Nieuws