< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Slaap & Shifts

Gepubliceerd op Oct. 17, 2018, 12:15 p.m.

Doelgroep
Het programma 'Slaap & Shifts' is ontwikkeld voor volwassenen die te maken hebben met onregelmatige werktijden en daardoor niet optimaal slapen. 

De basis van de module
Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met experts en ervaringsdeskundigen. In het programma is aandacht voor factoren waar cliënten invloed op hebben, dit wordt besproken aan de hand van de cirkel van invloed. Er wordt in het programma gebruik gemaakt van technieken uit de cognitieve gedragstherapie.

Korte inhoud van de module
Dit programma is opgebouwd uit vijf sessies. In de eerste sessie wordt er uitleg gegeven over de opbouw van het programma, wordt er gestart met het slaapdagboek en wordt er een vragenlijst ingevuld om de ernst van de vermoeidheid te meten. De tweede sessie bevat theoretische informatie over slaap en onregelmatig werken. De derde en vierde sessie bevatten verschillende adviezen en interventies. Er is onder andere aandacht voor piekeren, het aanbrengen van structuur, ontspanning en bewegen. In de laatste sessie wordt er teruggeblikt op het programma en kan de cliënt na 2 maanden de vragenlijst opnieuw invullen.

Begeleiding van de module

Ingrid en Jessica leiden de cliënt door de module heen als videobegeleider. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Ingrid, slaaptherapeut en somnoloog, toegevoegd. 

Dit programma inzetten in jouw praktijk?
De module zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt de module onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Tijdsindicatie: 8 tot 10 weken

Nieuws