< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Programma's voor Kanker

Gepubliceerd op Dec. 5, 2018, 5:09 p.m.

Doelgroep
Deze programma's zijn ontwikkeld voor mensen met kanker, voor in verschillende stadia van de behandeling: na de diagnose, tijdens de behandeling en na de behandeling.

De basis van de modules
Deze programma's zijn ontwikkeld in samenwerking met experts van FortaGroep de Vruchtenburg en ervaringsdeskundigen. Omdat de behandeling van kanker zowel lichamelijk als emotioneel veel behelst, hebben we gekozen om het programma op te delen in drie delen: (1) Na de diagnose, (2) Tijdens de behandeling en (3) Na de behandeling. De basis van de programma's wordt gevormd door psycho-educatie, technieken uit de cognitieve gedragstherapie, ACT en mindfulness.

Korte inhoud van de modules
Door alle programma’s heen staat steun centraal, gezien het systeem een cruciale factor is in het ziekteproces. Het eerste programma bevat vooral informatie over kanker en de behandeling daarvan, bedoeld om mensen te ondersteunen in de fase waarin er al zoveel op hen afkomt. Er wordt verwezen naar de brochures van het KWF en het online platform kanker.nl. In het programma voor tijdens en na de behandeling is er veel ruimte voor het stilstaan bij klachten en gevoelens, hoe om te gaan met de situatie en het inrichten van het dagelijkse leven. Hierin komen technieken uit de CGT en mindfulness terug. Daarnaast bevat het programma voor na de behandeling ook een sessie die op de toekomst is gericht, waarin invloeden van ACT terug komen. Belangrijk om te weten is dat dit laatste programma, na de behandeling, niet geschikt is voor patiënten in een palliatieve fase.

Begeleiding van de module

Sanne en Matthijs begeleiden de cliënt door de module heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Sanne, psycholoog bij FortaGroep de Vruchtenburg, toegevoegd. 

Dit programma inzetten in jouw praktijk?
De module zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt de module onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Tijdsindicatie: 8 tot 10 weken

Nieuws