< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Grip op jouw emoties

Gepubliceerd op Oct. 11, 2018, 9:20 p.m.

Doelgroep

Het programma 'Grip op jouw emoties' is ontwikkeld voor jongeren tussen 11 en 16 jaar oud met emotieregulatieklachten.

De basis van de module

Het programma is ontwikkeld door Therapieland in samenwerking met kinderpsycholoog Felicia Stoutjesdijk en GZ-psycholoog Coen Koopman. Daarnaast is inspiratie gehaald uit de literatuur, waarbij onder andere gebruik is gemaakt van ‘Emotieregulatie bij kinderen en adolescenten’ van Southam-Gerow (2014).

Korte inhoud van de module

Het programma is opgebouwd uit vier onderdelen en begint met een uitleg over emoties. Hierna wordt ingezoomd op de emoties van de jongere zelf: hoe emoties bij hem/haar werken en hoe je ze kunt herkennen. In deze sessie onderzoekt de cliënt naar aanleiding van een thermometer hoe zijn of haar emoties oplopen. In de vierde sessie leert de cliënt grip te krijgen op zij of haar emoties. Hierbij komen verschillende manieren aan bod die helpen om de thermometer weer omlaag te brengen. Aan het einde van het programma gaat de cliënt aan de slag met tips om lekkerder in zijn of haar vel te zitten. 

Achtergrondinformatie van de module

In het programma leiden verschillende videotherapeuten de cliënt door het programma heen. Naast de standaard videotherapeut Ruby Smits, kunnen de jongeren ook kiezen voor de vlogger Dayo, en binnenkort ook voor een animatietherapeut. In de onderstaande video zie je één van de vlogs van Dayo. 

Het programma is vanaf vandaag te vinden in je pakket onder Kind en Jeugd. 

Dit programma is beschikbaar voor de Basis GGZ en Specialistische GGZ
Tijdsindicatie: 6 weken

Nieuws