< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: First steps to recovery

Gepubliceerd op Jan. 18, 2019, 12:22 p.m.

Doelgroep
Het programma 'First steps to recovery' is een Engelstalige versie van het reeds bestaande programma ‘Eerste stap naar herstel’. Het is ontwikkeld voor volwassenen die aan het begin staan van hun herstelproces en daarvoor de basisvaardigheden willen leren kennen.

De basis
Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met experts. Het programma gaat uit van de veerkracht van de cliënt en vormt de basis voor het zetten van eerste stappen in herstel. Het programma is gebaseerd op mindfulness, emotieregulatietechnieken, gedragsmatige interventies voor slaapproblemen en piekeropdrachten uit verschillende stromingen, waaronder Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Korte inhoud
Dit programma is opgebouwd uit vijf onderdelen: ontspanning, zelfcontrole, activatie, slapen en piekeren. De vijf onderwerpen kunnen afzonderlijk van elkaar doorlopen worden. Ieder onderwerp begint met een uitleg en daarna volgt een opdracht waarmee je de eerste stap gaat zetten in je herstel.

Begeleiding

Stephen Davies begeleidt de cliënt door het programma heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Stephen toegevoegd.

Dit programma inzetten in jouw praktijk?
Het programma zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt het programma dan onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Nieuws