< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Echtscheiding

Gepubliceerd op May 29, 2019, 8:28 a.m.

Doelgroep
Het programma Echtscheiding is bedoeld voor ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn. Daarnaast is er een programma voor kinderen van gescheiden ouders (11-16 jaar). 

De basis
In het programma voor de ouders staat de onderlinge relatie tussen de ouders via de kinderen centraal. De benadering EFT is in dit programma verwerkt. Het programma voor jongeren biedt hen een basis om met de scheiding om te gaan. Beide programma's zijn geschreven in samenwerking met Birgitte Beelen en verschillende ervaringsdeskundigen, die tevens terug te vinden zijn in de programma's. 

Korte inhoud
Beide programma's starten met psycho-educatie over echtscheiding. In het ouderprogramma wordt er stilgestaan bij interactiepatronen, samenwerken en hoe om te gaan met de kinderen. In het gehele programma staat het kind centraal. Het jongerenprogramma biedt hen handvatten om met de scheiding van hun ouders om te gaan en bevat verschillende tips en adviezen. Daarnaast komen een aantal elementen in beide programma's terug, waaronder communicatie, stress en omgaan met emoties.

Begeleiding

In het ouderprogramma begeleiden Birgitte en Stephan de cliënt door de programma heen als videotherapeut. In het jongerenprogramma zijn dit Birgitte, Kaj & Roos. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Birgitte, relatie- en gezinstherapeut, toegevoegd. 

Dit programma inzetten in jouw praktijk?
De programma zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt de programma dan onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Tijdsindicatie: 8 tot 10 weken

Nieuws