Ervaar je een probleem met beeldbellen?

Uitnodiging

Jouw behandelaar stuurt jou een uitnodiging voor een beeldbelgesprek. Jij ontvangt deze uitnodiging via e-mail.  De datum en het tijdstip van het beeldbelgesprek staan in de uitnodiging vermeld. Zo weet jij precies wanneer jouw gesprek plaats gaat vinden.

Als je klikt op de oranje knop ‘Ga naar gesprek’ dan ga je meteen naar het beeldbelgesprek. Je hoeft je niet te registreren en je hoeft niks te downloaden.

We adviseren je om iets eerder dan de geplande tijd naar het beeldbelgesprek te gaan. In de digitale wachtkamer kun je de instellingen van jouw camera en microfoon goed zetten.

Tip: bewaar deze e-mail goed, zodat je de link naar het gesprek makkelijk terug kunt vinden.

Wachtkamer

Als jij hebt geklikt op de oranje knop ‘Ga naar gesprek’ dan opent het beeldbelgesprek in een nieuw scherm van je internetbrowser. Het is noodzakelijk dat je toestemming geeft aan jouw internetbrowser om je camera en microfoon te gebruiken. Dit is vanwege veiligheid.

Let op: Het beeldbellen werkt het beste in de internetbrowsers Google Chrome, Opera en de nieuwste versie van Edge.

Voordat je toegelaten wordt in het gesprek met jouw behandelaar kom je eerst in de digitale wachtkamer terecht. Hier kun je de instellingen van je camera en microfoon goed zetten en testen. Als je jezelf op het scherm ziet, dan werkt je camera goed. Als je een lichtblauwe balk onderaan het scherm ziet bewegen als je praat, dan werkt de microfoon goed.

Jouw behandelaar krijgt een melding dat jij aan het gesprek wilt deelnemen. Zodra jouw behandelaar er klaar voor is, kan zij hij of zij jou toegang tot het gesprek geven. Je komt dan direct in het gesprek met jouw behandelaar.

Vul vervolgens je naam in, zodat de behandelaar weet wie er in de wachtkamer zit. Als je klaar bent om naar het gesprek te gaan, klik je op ‘Aanmelden’.

In het beeldbelgesprek

Onderaan in het midden zie je de basis-iconen van het beeldbelgesprek:

  1. Microfoon: uit- of inschakelen;
  2. Rode hoorn: het beeldbelgesprek beëindigen;
  3. Camera: uit- of inschakelen.

Linksonderin het scherm zie je jouw initialen in een blauwe cirkel. Als jij aan het praten bent, wordt de cirkel groter. Zo kun je zien of de behandelaar jou goed kan horen. Als de behandelaar praat, dan zie je ook de cirkel van de behandelaar groter worden. 

In de balk onder in het scherm zie je verschillende iconen. Als je met je muis over de iconen gaat, dan zie je een beschrijving verschijnen met meer informatie over het icoon. 

Dit zijn de functionaliteiten die je tijdens het beeldbellen kunt gebruiken:

 

  1. Scherm delen: als jouw behandelaar zijn beeldscherm deelt dan kun jij meekijken op zijn of haar beeldscherm, bijvoorbeeld in een programma. Jij kunt ook jouw scherm delen met jouw behandelaar. Je kunt kiezen om je hele beeldscherm te delen, alleen een venster of een tabblad van je internetbrowser. Let op: als je een video afspeelt terwijl jij je scherm deelt, wordt er geen geluid afgespeeld.
  2. Chatten: je kunt een chat starten in het beeldbelgesprek. De berichten zijn zichtbaar voor iedereen in het gesprek.  Als iedereen het gesprek heeft verlaten dan worden deze berichten automatisch gewist. Er verschijnt een rood bolletje bij het chat-icoon als iemand een bericht heeft gestuurd in de chat.
  3. Jezelf zien: links onderin het scherm kun je jezelf zien. Het kan afleidend of te confronterend zijn om jezelf te zien tijden het beeldbelgesprek. Daarom is het mogelijk om het beeld van jezelf te verbergen door erop te klikken. Jouw behandelaar kan jou nog wel steeds zien, omdat jouw camera nog steeds aan staat.
    Het is mogelijk dat jouw behandelaar vraagt het beeld van jezelf juist aan te zetten, omdat het belangrijk is dat jij naar jouw eigen lichaamstaal kijkt. Dit werkt dan net als een spiegel.

Een beeldbelgesprek voeren op je telefoon of tablet

Het is niet meer nodig om de Blikbel-app te downloaden om een beeldbelgesprek via telefoon of tablet te voeren. Je kunt het beeldbelgesprek voortaan direct in de internetbrowser van jouw telefoon of tablet openen. De Blikbel-app zal daarom worden verwijderd uit de Google en iOS App Store.