Zelfbeeld kinderen

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die graag een meer realistisch en positiever zelfbeeld willen ontwikkelen. 

Basis

Het programma is samengesteld en geschreven door Therapieland, waarbij er gebruik is gemaakt van de COMET (Competitive Memory Training, 2000), cognitieve gedragstherapie en de Growth Mindset (Dweck, 2006).

Korte inhoud

In dit programma doet de cliënt allereerst zelfkennis op over zijn of haar eigen kwaliteiten en leert over reactiemogelijkheden op verschillende gedragingen. Tevens stelt de cliënt doelen op die worden geëvalueerd. De cliënt leert in het programma helpende gedachten te signaleren en formuleren. Naast de gedachten wordt er ook aandacht besteed aan de gevoelens van de cliënt. De cliënt leert wat emoties zijn, hoe hij of zij om kan gaan met complimenten en leert positief te blijven. In de vierde sessie wordt er aandacht besteed aan moeilijke momenten. De cliënt gaat op een creatieve manier uitzoeken wat persoonlijk moeilijke momenten zijn, hoe hij of zij hier het beste op kan reageren en negatieve emoties kan omzetten naar positieve emoties. Tot slot wordt er geoefend met een trotse lichaamshouding.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!