Stoplichtmethode

Doelgroep

Het programma is geschreven voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, die meer grip willen krijgen op impulsief gedrag. De stoplichtmethode is een hulpmiddel voor kinderen en jongeren om signalen te leren herkennen.

Basis

Het programma is gebaseerd op de protocollen van ‘Ik ben speciaal’ (Vermeulen, 2009), ‘Geef me de vijf’ (de Bruin, 2004) en ‘Samen leren spelen met Tim en Flapoor’ (Gubbels, 2008). Het programma is een aanvulling op een lopende behandeling en kan ingezet worden om meer inzicht te krijgen in gedrag van clie╠łnten.

Korte inhoud

In dit programma is de stoplichtmethode een hulpmiddel om bepaalde signalen of gedragingen bij de clie╠łnt te herkennen, zodat deze in de toekomst kunnen worden voorkomen. Daarnaast wordt gekeken hoe en wanneer zij hierop in kunnen spelen zodat de spanning vermindert of niet verder toeneemt. In een opdracht wordt een dergelijke (stressvolle) situatie in kaart gebracht aan de hand van de drie fasen van crisisontwikkeling, welke worden uitgedrukt in drie kleuren van een stoplicht.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!