Seksualiteit - Basisprogramma

Doelgroep

Het programma is ontwikkeld voor volwassenen die seks niet meer als vanzelfsprekend ervaren. Het programma kan worden ingezet om oude, onbevredigende patronen te doorbreken en op zoek te gaan wat iemand plezierig vindt op seksueel gebied. Mensen die niet goed durven te praten over de eigen seksuele behoeften en wensen, kunnen ook baat hebben bij dit programma. De deelnemer kan dit programma alleen of samen met de partner volgen.

Basis

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met ervaren seksuologen en is enerzijds gericht op normalisatie van problemen rondom seks en intimiteit en anderzijds op het (her)ontdekken van de eigen plezierige en bevredigende seksuele handelingen. In het programma zitten ook veel oefeningen waarbij een eventuele partner betrokken kan worden.

Korte inhoud

Het programma begint met psycho-educatie over seksualiteit en normalisatie van klachten of problemen rondom seks en intimiteit. Daarna volgt uitleg over het ontstaan en opwekken van seksuele opwinding aan de hand van het quantum-model, waarbij over een opwindingsdrempel en orgamsedrempel gesproken wordt. Er komen doe-opdrachten en inzichtgevende opdrachten in voor die het makkelijker maken om over seks te praten.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!