Schematherapie

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor volwassen die last hebben van hardnekkige patronen in hun gedrag en niet weten hoe ze dit moeten veranderen. Zij worden of zijn zich bewust van deze patronen en willen hier graag mee aan de slag.

Basis

Dit programma is geschreven door Therapieland in samenwerking met verschillende schematherapeuten en psychologen. Het is gestoeld op de Schemagerichte Therapie van Jeffrey Young (vanaf 1990). Het programma is voornamelijk bedoeld als voorbereiding op de echte Schematherapie-behandeling. Het programma bevat verschillende elementen uit de schematherapie zoals schema’s, modi en copingmechanismen.

Korte inhoud

De cliënt start dit programma door zichzelf te onderzoeken door middel van het beschrijven van klachten en symptomen, sterke punten, een levensverhaal en relaties. Vervolgens kan de cliënt een van de twee vragenlijsten invullen, de SMI en de YSQ. De cliënt krijgt informatie over schema’s, coping en modi en daarnaast kan de cliënt ook een casusconceptualisatie maken. Hierna kan de cliënt 10 G-schema’s invullen om meer inzicht te krijgen in de eigen schema’s, modi en copingmechanismen. Bij dit programma is goede begeleiding van belang, om cliënten voor te bereiden op de echte behandeling van schematherapie.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!