Rouw

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor volwassenen die een naaste hebben verloren en in principe een ‘normaal’ verwerkingsproces doormaken, maar toch problemen ervaren op een of meer levensgebieden en daar wat hulp bij nodig hebben. Voor andere verlieservaringen is dit programma niet geschikt. Wanneer er sprake is van veel problematiek en ernstig vastlopen in het rouwproces, dient er veel begeleiding in de face-to-face gesprekken te zijn.

Basis

De basis van dit rouwverwerkingsprogramma wordt gevormd door de theorie van William Worden (1983), het rouwtakenmodel. Het rouwtakenmodel wordt veel gebruikt bij rouwbegeleiding en rouwtherapie om het rouwproces te beschrijven. Verder wordt er in het programma gebruikgemaakt van erkende opdrachten en rituelen voor verliesverwerking.

Korte inhoud

Het programma start met het invullen van een rouwmeter. Hierna volgen de inhoudelijke sessies met psycho-educatie, schrijfopdrachten en tips en handvatten om de stappen te volbrengen. De volgende thema’s komen aan bod: het rouwproces, steun en troost, de realiteit van het verlies aanvaarden, omgaan met emoties, ontspannen, omgaan met gedachten en je leven vorm geven. In de laatste sessie vult de cliënt nogmaals de rouwmeter in.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!