Rouw na moord en doodslag

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor volwassenen die een rouwperiode doormaken na het verliezen van een dierbare door moord of doodslag.

Basis

Dit programma is geschreven door Therapieland in samenwerking met Jos de Keijser. Het programma is gebaseerd op het werkboek voor rouw na moord (interne uitgave). Hierin komen technieken van CGT en EMDR naar voren.

Korte inhoud

In dit programma wordt psycho-educatie gegeven over de verschillende fasen in het rouwproces aan de hand van het rouwmodel van William Worden. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de rouwperiode (met o.a. traumatische ervaring, praten over verlies, reacties van anderen) en er wordt aandacht besteed aan de gedachten, gevoelens en het gedrag van de cliënt. In het programma staan verschillende opdrachten en worden handvatten geboden om meer grip te krijgen op het leven na het doormaken van het verlies. Dit programma is een aanvulling op de lopende behandeling.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!