Relatieboost

Doelgroep

Het programma is ontwikkeld voor volwassenen die graag hun relatie willen verbeteren. Het is niet bedoeld voor zware relatieproblematiek waar emotion-focused relatietherapie wordt aangeraden. Cliënten kunnen het programma alleen volgen of samen met hun partner.

Basis

Het programma is gebaseerd op de protocollaire behandeling van paren met relatieproblemen (Keijsers, van Minnen & Hoogduin, 2011) en daarnaast is inspiratie gehaald uit het boek ‘’Houd me vast” (Sue Johnson, 2008).

Korte inhoud

Het programma start door de relatie in kaart te brengen (thuissituatie, stress & de kracht) en er worden doelen opgesteld. Hierna leren de cliënt en partner effectiever te communiceren en wordt er uitleg gegeven over verschillende interactiepatronen. Er wordt aandacht besteed aan zowel negatieve als positieve emoties en het uiten hiervan. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op het tonen van kwetsbaarheid en de wensen en verwachtingen binnen een relatie. Het nut van (gezond) ruzie maken en van samen leuke dingen doen wordt besproken en is er aandacht voor intimiteit & seksualiteit. In de afsluiting worden de doelen geëvalueerd en wordt er gekeken waar cliënt en partner in de toekomst op kunnen letten om niet terug te vallen in bepaalde patronen.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!