Pijn bij vrijen

Doelgroep

Volwassenen die problemen ervaren op seksueel gebied, met name pijn bij het vrijen.

Basis

Dit programma is gemaakt in samenwerking met ervaren seksuologen. Systeemtherapie vormt de basis van het programma. Daarnaast worden aspecten uit de Cognitieve Gedragstherapie en uit de Positieve Psychologie gebruikt. Seks is over het algemeen iets dat mensen met een partner ondernemen, daarom is het systemisch denken belangrijk voor het slagen van dit programma.

Korte inhoud

In dit programma wordt inzicht verkregen in de oorzaak van de pijn en wordt er gekeken naar wat eraan kan worden gedaan. Er wordt een uitgebreide voorlichting over pijn bij het vrijen gegeven. Daarna worden de voorwaarden van pijnloos vrijen besproken. In het tweede gedeelte wordt het programma praktischer en zal er worden geoefend met hoe de cliënt aan de voorwaarden van pijnloos vrijen kan voldoen. In de laatste sessies kunnen de oefeningen ook samen met de partner worden uitgevoerd.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!