Ouders & Zelfbeeld

Doelgroep

Het programma is ontwikkeld voor ouders van kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud met een negatief zelfbeeld.

Basis

Het programma is geschreven door Therapieland in samenwerking met de expert Caroline Hooijmans. Het is gebaseerd op de volgende methodes: CGT (cognitieve gedragstherapie), COMET (Competitive Memory Training, 2000) en de Growth Mindset (Dweck, 2006). Inspiratie voor het programma is gehaald uit het boek 'Negatief zelfbeeld' van Manja de Neef en uit het boek 'COMET voor negatief zelfbeeld' van Kees Korrelboom.

Korte inhoud

Het programma wordt ingeleid met uitleg over een negatief zelfbeeld. Hierna wordt de ouder gevraagd na te denken over doelen en de sterke kanten van het kind. Met behulp van uitleg en voorbeelden gaat het programma in op het herkennen van patronen. Vervolgens krijgt de ouder veel tips en adviezen voor het ondersteunen van het kind en het stimuleren van een meer realistische en positieve blik. Helpende gedachten, belonen en emoties staan hierin centraal.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!