Oplossingsgericht opvoeden

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die zich zorgen maken over of veel ruzie hebben met hun kind.

Basis

Het programma is gebaseerd op de oplossingsgerichte methode en het boek ‘Oplossingsgericht opvoeden’ van L. De Bruin en R. Meddens (2013).

Korte inhoud

Dit programma is een cursus voor ouders, maar waarin veel opdrachten staan die de ouders met het gehele gezin of het kind in kwestie moeten doen. Veelal gebeurt dit op een positieve en speelse manier waardoor het leuk is om te doen in plaats van een heftig therapeutisch proces. Het programma is opgebouwd uit 5 ‘levels’. Zo wordt er stilgestaan bij de positieve dingen van het gezin, naar wat men graag wil veranderen, het formuleren van een doel, de verschillende aspecten van communicatie en bijbehorende opdrachten. Tot slot wordt men aangespoord om dingen anders te doen dan men gewend is, om op die manier verrassende oplossingen te vinden.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!